Raport expertiză

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In perioada 1-12 mai 2008, in depozitul societatii X au fost depozitate urmatoarele loturi de marfuri:

- 3500 pungi faina

- 3000 pungi zahar

- 2500 sticle ulei

Faina este ambalata in pungi individuale de hartie cu masa de 1kg si apoi ambalate colectiv in folie de plastic in baxuri a cate 10 bucati si apoi asezate pe palete de lemn in stive , astfel incat sa se asigure aerisirea. Zaharul este ambalat in pungi individuale de plastic cu masa de 1kg si ambalate colectiv tot in folie de plastic in baxuri a cate 10 bucati si apoi asezate pe palete de lemn in stive , astfel incat sa se asigure aerisirea.. Uleiul este imbuteliat in sticle de plastic de 1litru si apoi ambalate colectiv in folie de plastic in baxuri a cate 6 bucati.

Ulterior aceste marfuri au fost livrate unui magazin alimentar Y la sediul caruia in urma receptiei s-a constatat ca produsele prezentau:

- zaharul prezinta suprafata ambalajului deteriorat

- faina prezinta miros de mucegai

- uleiul prezinta gust de ranced si miros de mucegai

Ambalajele colective sunt deteriorate si murdare.

Obiectivele expertizei trasate de catre instanta sunt urmatoarele:

- stabilirea cauzelor care au condus la deprecierea calitatii marfurilor

- determinarea cantitatii de produse deteriorate

- stabilirea posibilitatii de valorificare a marfurilor depreciate

- stabilirea celor raspunzatori si a marimii prejudiciului care le revine.

Expertul isi organizeaza activitatea in mai multe etape:

1. expertul se deplaseaza la sediul depozitului X unde din studiul documentelor si din convorbirile cu martorii reconstituie modul de amplasare, stivuire, vecinatate, gradul de igiena si alte aspecte practice;

2. expertul studiaza registrul cu inregistrari zilnice ale conditiilor de pastrare(temperatura in sala de depozitare trebuie sa fie de maxim 18-20 grade C iar umiditatea relativa a aerului de maxim 75%) constatand o serie de omisiuni si neclaritati. Astfel expertul ajunge la concluzia necesitatii constituirii parametrilor de pastrare din depozit ca posibili factori principali, ai modificarilor calitatii marfurilor;

Pentru aceasta expertul se bazeaza pe urmatoarele elemente:

- parametrii de pastrare intr-un depozit depind de dotarile depozitului respectiv(calorifere, instalatii aer conditionat, instalatii de aerisire a aerului), de tipul constructiei, de anumite evenimente speciale cum ar fi spargerea unor geamuri;

- parametrii de pastrare din depozit sunt influentati de valoarea exterioara ale acestor parametrii.

3. expertul realizeaza determinari zilnice pentru valorile intalnite ale celor 2 parametrii in intervalul 1-12 mai 2009, in 3 momente ale zilei (dimineata, pranz si seara) si in 3 zone ale depozitului(usa, mijloc si fereastra). Datele se organizeaza ca tabele si se prelucreaza calculandu-se mediile zilnice precum si media intervalului.

Temperaturile interioare (?C)

Data Dimineata Pranz Seara Medii zilnice

F M U F M U F M U

01.Mai

02.Mai

03.Mai

04.Mai

05.Mai

06.Mai

07.Mai

08.Mai

09.Mai

10.Mai

11.Mai

12. Mai

Medie interval

Umiditati relative interioare ale aerului (%)

Data Dimineata Pranz Seara Medii zilnice

F M U F M U F M U

01.Mai

02.Mai

03.Mai

04.Mai

05.Mai

06.Mai

07.Mai

08.Mai

09.Mai

10.Mai

11.Mai

12. Mai

Medie interval

4. expertul se informeaza la administratia nationala pentru meteorologie cu privire la valorile exterioare ale celor 2 parametrii atat in anul curent cat si in anul depozitarii 1-12 mai 2008. Si aceste date se preiau pentru 3 momente ale zilei si se organizeaza in tabele calculandu-se media zilnica precum si media intervalului;

Valorile temperaturii exterioare a aerului in perioada 1-12 mai 2008 (?C)

Data Dimineata Pranz Seara Media zilnica

01.Mai

02.Mai

03.Mai

04.Mai

05.Mai

06.Mai

07.Mai

08.Mai

09.Mai

10.Mai

11.Mai

12.Mai

Medie interval

Valorile temperaturii exterioare a aerului in perioada 1-12 mai 2009 (?C)

Data Dimineata Pranz Seara Media zilnica

01.Mai

02.Mai

03.Mai

04.Mai

05.Mai

06.Mai

07.Mai

08.Mai

09.Mai

10.Mai

11.Mai

12.Mai

Medie interval

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport expertiza.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 122 cuvinte
Nr caractere:
8 024 caractere
Marime:
18.72KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
marfa, calitate, raport
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Sus!