Cuprins
- CAPITOLUL I
- - Nominalizarea si definirea produsului pag.3
- CAPITOLUL II
- - Prezentarea sortimentului pag.5
- CAPITOLUL III
- - Caracteristicile de calitate ale pastelor fainoase pag.6
- CAPITOLUL IV
- - Ambalarea si etichetarea marfurilor analizate pag.8
- CAPITOLUL V
- - Termene de valabilitate si conditiile de pastrare in unitatile
- comerciale pag.10
- Bibliografie pag.11
Extras din referat
CAPITOLUL I
NOMINALIZAREA SI DEFINIREA PASTELOR FAINOASE
Pastele fainoase sunt produse obtinute din aluat nedospit,preparat din faina si apa,eventual si alte adaosuri,modelat prin presare sau stantare in diferite forme.Dintre ingredientele folosite la fabricarea pastelor fainoase citam:melanjul de oua(deshidratat,congelat,proaspat),glutenul,cazeina din lapte,concentratele si izolatele proteice din soia,srotul desoia degresat,albumina vegetala,laptele, ,hidrolizatele proteice,extractele de carne,faina de carne,branzeturile,uleiurile grasimile hidrogenate,faina de legume (tomate,radacinoase,spanac),faina de fructe Ingredientele se utilizeaza pentru corectarea valorii nutritive,
imbunatatirea calitatii inansamblu si pentru diversificarea sortimentala.
Schema de fabricare a pastelor fainoase este prezentata in figura de mai jos:
- Schema fabricarii pastelor fainoase
CAPITOLUL II
PREZENTAREA SORTIMENTULUI
Produsul ales:pastele fainoase,fac parte nin grupa produse de panificatie.
Subgrupele care alcatuiesc grupa de produse de panificatie din care fac parte pastele fainoase sunt;produse afanate biologic si produse afanate chimic.
Pastele fainoase fac parte din subgrupa produse de panficatie afnate biologic.
Pastele fainoase se pot clasifica dupa forma in:
- Paste tubulare,macaroane cu suprafata exterioara neteda sau grofrata;
- Paste filiforma,fideasi spaghete cu diametre diferite;
- Paste panglica,taitei si lazane(cu latime mare);
- Paste figuri:cuburi,scoici,melcisori,stelute,inelute,forme de fructe,legume sau animale in miniatura si altele;
- Paste umplute(cu branzeturi,faina de carnesau crème deshidratate care necesita aceleasi conditii de reconstituire).
Sortimentul se deosebeste si dupa natura ingredientelor folosite la fabricarea pastelor,in multe cazuri acestea preluand si denumirea adaosurilor de baza.
Preview document
Conținut arhivă zip
- Pastele Fainoase.doc