Parfumul

Cuprins referat Cum descarc?

Introducere 2
Motivarea alegerii temei 2
Obiectivele propuse 2
Capitolul 1: Istoria parfumului 3
1.1 Evolutia calitatii 4
Mesopotamia 4
Egipt 5
Roma 5
Franta 6
1.2 Clasificare 7
1.3 Metoda de obtinere 8
Capitolul 2: Caracteristici de calitate 10
2.1 Defecte 10
Capitolul 3: Analiza pietei 10
3.1 Topul celor mai vandute parfumuri din lume 12
Capitolul 4: Implicatii asupra sanatatii 13
Concluzie 14
Propuneri 14
Bibliografie 15


Extras din referat Cum descarc?

Introducere
Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci si un simbol al civilizatiei, o arta ai carei maestri erau respectati si aproape temuti, fiind vazuti in Antichitate ca detinatori ai tainelor zeilor, iar mai apoi, in Evul Mediu, devenind nu doar parfumieri, ci si alchimisti si magi. Epoca moderna si contemporana ii transforma pe parfumieri in specialisti foarte cautati si 'vanati' de marile case producatoare, un adevarat profesionist fiind foarte greu de pregatit si pastrat, intr-o lume in care concurenta este deosebit de puternica.
Motivarea alegerii temei
Am ales sa prezentam acest produs deoarece e un produs uzual folosit zilnic inca din cele mai vechi timpuri. E un produs folosit in principal de femei, dar in zilele noastre si barbatii il folosesc cu regularitate. Parfumul a facut parte din istorie, a evoluat odata cu umanitatea si nu inceteaza sa evolueze ridicadu-se la standardele lumii moderne.
Obiectivele propuse
o prezentarea istoriei parfumului de la aparitie pana in prezent;
o informarea cu privire la efectele parfumului asupra sanatatii;
o realizarea diferentelor intre parfumuri originale si cele contrafacute.
Capitolul 1: Istoria parfumului
Cuvantul parfum, folosit in zilele noastre, provine din limba latina "per fumus" si inseamna "prin fum". Parfumeria, sau arta prepararii parfumurilor, a luat nastere in Mesopotamia antica si Egipt, si a fost rafinat in continuare de romani si persi. Desi parfumuri si parfumerii au existat in India, o mare parte din aromele lor se bazeaza pe tamaie. Primul chimist inregistrat a fost o femeie pe nume Tapputi, o preparatoare de parfumuri. Ea a distilat flori, uleiuri si obligeana, cu alte aromatice, iar apoi le-a filtrat si le-a pus inapoi, repetand procedura de nenumarate ori.
Arheologii au descoperit, in 2005, cele mai vechi parfumuri in Pyrgos, Cipru. Aceste parfumuri au o vechime de aproximativ 4.000 de ani. Parfumurile au fost descoperite intr-o parfumerie antica. In epoca veche, oamenii au folosit ierburi si condimente precum migdale, coriandru, mirt, rasina de conifere, bergamot.
Un chimist arab, Al-Kindi (Alkindus), a scris, in secolul al IX-a, o carte despre parfumuri, pe care a numit-o: "Cartea Chemist a parfumurilor si distilarii". Aceasta contine peste o suta de retete pentru uleiuri aromate, balsamuri, ape aromatice si inlocuitori sau imitatii de medicamente scumpe. Cartea descrie, de asemenea, 107 de metode si retete pentru prepararea parfumurilor si echipamentele pentru prepararea parfumurilor, cum ar fi alambic. Medicul persian musulman, Avicenna (cunoscut si ca Ibn Sina) a introdus procesul de extragere a uleiului din flori prin distilare, astazi aceasta fiind cea mai frecventa procedura, experimentand in primul rand cu trandafiri. Pana la descoperirea lui Avicenna, parfumurile lichide erau amestecuri de uleiuri si sfaramate sau petale. Ambele materii prime si tehnologia de distilare au influentat semnificativ parfumeriile de vest si evolutia stiintifica, in special proprietatile chimice.
Arta fabricarii parfumurilor a devenit cunoscuta in Europa de Vest inca din 1221. In est, maghiarii au produs in 1370 un parfum din uleiuri parfumate, amestecate intr-o solutie de alcool, la comanda reginei Ungariei, Elisabeta, parfumul fiind cunoscut sub numele Apa Ungariei. Arta fabricarii parfumurilor a prosperat in perioada Renasterii in Italia, si in secolul al 16-lea, rafinamente italiene au fost luate in Franta, de Rene the Florentine (Renato il fiorentino), parfumeurul personal al lui Catherine de' Medici. Laboratorul lui a fost legat cu apartamentul ei printr-un pasaj secret, astfel nici o formula nu se putea fura. Datorita lui Rene, Franta a devenit foarte repede unul dintre centrele europene de parfum si fabricare de produse cosmetice. Cultivarea florilor pentru esenta lor parfumata, care a inceput in secolul al XIV-lea, a crescut intr-o industrie majora in sudul Frantei. Intre secolele XVI si XVII, parfumurile au fost folosite in primul rand in cercul bogatilor pentru combaterea mirosurilor corporale, rezultand din cauza bailor neregulate. Partial, datorita acestei clientele a fost creata industria parfumurilor. In Germania, frizerul italian Giovanni Paolo Feminis a creat o apa de parfum, numita Aqua Admirabilis, cunoscuta azi sub denumirea de apa de colonie. Parfumurile au fascinat dintotdeauna, fiind considerate nu doar un lux necesar, ci si un simbol al civilizatiei, o arta ai carei maestri erau respectati si temuti, fiind vazuti in Antichitate ca detinatori ai tainelor zeilor, iar mai apoi, in Evul Mediu, devenind nu doar parfumieri, ci si alchimisti si magi. Epoca moderna si contemporana ii transforma pe parfumieri in specialisti foarte cautati si "vanati" de marile case producatoare, un adevarat profesionist fiind foarte greu de pregatit si pastrat, intr-o lume in care concurenta este deosebit de puternica. 
Fascinanta istorie a parfumurilor incepe, potrivit cercetatorilor, inca din preistorie. S-au gasit destule dovezi care sustin aceasta teorie, de la urme de uleiuri aromatice la vase care contineau esente extrase din plante si flori, asa ca se poate spune ca istoria parfumurilor este la fel de veche precum cea a umanitatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Parfumul.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Bibliografie

1. http://www.artline.ro/Istoria-parfumului--Vremuri-si-parfumuri--13231-1-n.html;
2. http://mix.deweekend.ro/istoria-parfumului;
3. http://www.info-ghid.com/parfumurile-si-problemele-de-sanatate-influenta-substantelor-chimice-asupra-organismului-s.html;
4. http://www.scritube.com/stiinta/chimie/PARFUMURILE-CHIMIE-ORGANICA52636.php;
5. http://www.farmaciiledona.ro/dona-info/parfumurile-total-inofensive-I168;
6. http://www.zf.ro/articol_151729/gabriela_mocanu__human_resources_manager_al_coty_cosmetics__companiile_au_marit_salariile_pentru_ca_nu_au_stiut_cum_sa_si_fidelizeze_angajatii.html;
7. http://www.standard.ro/articol_18105/brandul_adidas_aduce_70__din_cifra_de afaceri_a_coty.html;
8. http://www.standard.ro/articol_29538/ina_vizeaza_afaceri_de_30_mil__euro_in_2008.html;
9. http://www.standard.ro/articol_39211/annick_goutal__in_top_vanzari_la_madison.html;
10. http://www.standard.ro/articol_36975/madison__parfumuri_exclusiviste_de_0_3_mil.html;
11. http://www.zf.ro/articol_166072/prima_parfumerie_de_lux_din_romania_a_vandut_trei_parf muri_de_2_200_de_euro_bucata.html;
12. http://www.yourmoney.ro/articol/Deluxe/137/slideshow/2/Cel-mai-scump-parfum-din-lume.html;
13. www.standard.ro;
14. www.businessmagazin.ro;
15. www.chanel.com;
16. www.sephora.com;
17. www.wikipedia.ro.


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!