Pâinea

Extras din referat Cum descarc?

Despre paine... 
Painea este alimentul de baza produs prin coacerea aluatului obtinut din cereale macinate,respectiv faina amestecata cu apa si drojdie, adaugandu-se de la caz la caz diferiti ingredienti in functie de categoria painii obtinute.Aceste categorii de paine difera dupa regiune, astfel in Germania este consumata mai mult painea neagra, painea obtinuta din orz, pe cand in Franta baghetul, painea alba, franzela este mai apreciata. Alte produse de panificatie sunt covrigii, chflele, cornurile etc...
Painea cea mai alba nu este neaparat si cea mai hranitoare.Tendinta de a se consuma produse rafinate, concentrate, in general intens prelucrate, genereaza dereglari metabolice care nu se manifesta imediat, dar care, in timp, au consecinte negative asupra sanatatii.
Pentru un regim alimentar cat mai sanatos, dar si in multe diete, specialistii recomanda consumul de paine neagra, pe baza de diverse sortimente de faina. Sursa naturala de vitamine, minerale si fibre alimentare, aceasta stimuleaza tranzitul intestinal, avand un efect benefic in echilibrarea metabolismului.Institutul de Cercetari Alimentare (ICA) produce in cantitati reduse paine cu nuci, paine cu masline (conform ultimelor cercetari, maslinele contin antioxidanti care ajuta celulele sa lupte impotriva cancerului), paine cu sunca, paine aclorida (fara sare), paine pentru diabetici si biscuiti aglutenici (pentru cei cu intoleranta la gluten).
Componenta
Painea este un produs copt in cuptor, alcatuit din aluat drojdie sau alte ingrediente care dau painii un gust si aroma mai placuta, sau care impiedica in timpul procesului de coacere sa se formeze o crusta prea tare la suprafata painii.Cerealele macinate folosite mai frecvent la producerea fainii pentru paine sunt graul si orzul.In perioada de saracie, foamete, s-a amestecat faina de cereale cu faina de mazare, fasole sau de cartofi, (mucezea painea mai repede) ghinda (din cauza tanimului imprumuta un gust amar painii).In aceste timpuri grele se recurgea pe piata la falsificarea fainii de cereale prin amestecare cu gips sau rumegus de lemn.
Tipuri de paine
Painea este un aliment cu o importanta deosebita in marea majoritate a societatilor vestice, desi in Asia ea este adesea inlocuita cu orez sau taitei("noodles") . Astfel, in functie de regiune, exista mai multe tipuri de paine sau de produse inrudite cu aceasta:
1.Germeni de grau 
Subprodusi rezultati in urma macinarii graului, superiori calitativ bobului intreg. 
Contin vitamina E, polivitamine naturale vegetale, proteine.
Sunt importanti deoarece scad nivelul colesterolului din sange, reducand riscul de instalare a arterosclerozei. Indicati in prevenirea bolilor cardiovasculare. 
De asemenea, sunt utilizati si in industria farmaceutica si in cea a cosmeticelor,
datorita proprietatilor de regenerare a celulelor.


Fisiere in arhiva (1):

  • Painea.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!