Referate pentru domeniul Merceologie

doc

Tehnica servirii

Avand in vedere cresterea mare a localurilor de tip restaurant in sec. XXI si cresterea calitatii serviciilor, tehnica servirii preparatelor din carne de vanat presupune : aranjarea meselor, prepararea meniului, servirea la gheridon si debarasarea meselor. Toate acestea sunt strict necesare pentru a satisface cerintele clientilor si nu numai respectand normele sanitare. Pentru ca preparatele sa fie gustoase si servite impecabil respectarea conditiilor descrise mai jos sunt foarte necesare. In economia de piata totul se calculeaza, prin urmare datele luate initial in legatura cu numarul p... vezi detalii

docx

Determinarea Decalajului Regional dintre Judetele Arges si Bacau

Cap.1 Prezentarea generala a judetelor Arges si Bacau Romania este impartita in opt regiuni de dezvoltare regionala,judetul Arges facand parte din regiunea Sud-Muntenia,iar judetul Bacau din regiunea de dezvoltare Nord-Est.Regiunile de dezvoltare sunt subdiviziuni regionale stabilite in 1998 prin legea 151/1998.Aceste regiuni nu sunt unitati administrativ-teritoriale,sunt zone administrative ce ofera un cadru de implementare si evaluare a politicii de dezvoltare regionala,precum si culegerea datelor statistice specifice in conformitate cu reglementarile europene emise de EUROSTAT pentru ni... vezi detalii

doc

Caracterizarea Merceologica Generala a Cerealelor

DESCRIEREA PRODUSULUI Cerealele sunt produse vegetale din familia graminee care au ca fruct mai multe cariopse reunite pe un spic sau in stiulete. Au constituit din totdeauna baza alimentatiei umane datorita: -pretului scazut; -pastrarea usoara si indelungata; -potentialului tehnologic ridicat; -insusirilor senzoriale deosebite; -continutului ridicat de glucide sub forma de amidon, proteine vegetale si procentului scazut de substante neasimilabile (celuloza si lignina). Cerealele au jucat dintotdeauna un rol deosebit in alimentatie. Este un lucru binecunoscut ca debutul culturilor c... vezi detalii

doc

Produse zaharoase

Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Acesta era zeul aerului, luminii si vietii. Quetzalcoatl era cel care avea grija de arborii de cacao din Gradina Paradisului. Intr-o buna zi, zeul a plecat. In 1519, aztecii au zarit o barca in largul marii si au fost siguri ca zeul lor s-a intors. Insa nu a fost deloc asa: erau spaniolii in frunte cu capitanul lor. Aztecii au oferit spaniolilor o bautura de intampinare pe care ei o numeau "bautura zeilor": CIOCOLATA." Produsele zaharoase (dulciurile) sunt produse alimentare cu gust dulce s... vezi detalii

doc

Rolul Ambalarii si Marcarii in Asigurarea Calitatii Produselor Alimentare

I. AMBALAREA, ETAPA A PRODUCTIEI SI MARKETINGULUI I.1. DEFINIREA NOTIUNII DE AMBALARE SI PREAMBALARE Istoria cartonului ondulat se intinde pe o perioada de peste 100 de ani, iar aparitia acestui material a fost impulsionata de nevoia unui nou tip de ambalaj superior celor existente pana atunci. Hartia ondulata mecanic, intre doua valturi canelate, a fost obtinuta prima data in Anglia, in anul 1856 si a fost utilizata in premiera ca ambalaj de catre un american, in 1871. Cartonul ondulat propriu-zis a aparut in 1874, in America, cand s-a adaugat, prin lipire, un strat neted de hartie pe... vezi detalii

doc

Colorantii

Zi de zi intilnim pe ambalajele produselor alimentare tot mai multi si mai multi coloranti folositi la obtinerea acestor produse .Si din ce in ce mai des el este ingredientul principal in procesul tehnologic al marfurilor . Dar de cite ori ne-am pus intrebarea - -Ce,sunt colorantii si de ce sunt scrisi si sub denumirea de E-uri? -Oare este atit de necesara folosirea colorantilor ? -Care coloranti sunt inofensivi si care sunt toxici? -Si care sunt colorantii sintetici si cei naturali? Colorantii sunt substantele chimice care se adauga in produse care intr-o cantitate foarte mica este ca... vezi detalii

doc

Ceramica

Produsele nealimentare acopera nevoile de protectie biologica ale consumatorului( imbracaminte, incaltaminte),satisfac nevoi sociale, culturale, sportive, de igiena si confort ambiental, usureaza munca in gospodarie si au rol de protectie in general. Produsele nealimentare nu isi pierd valoarea de intrebuintare imediat dupa consum, presupunand o utilizare pe perioada indelungata. Datorita acestui motiv au prevazute conditii speciale de garantie si post garantie fiind necesara asigurarea de accesorii si piese de schimb. Consumatorii apreciaza foarte mult dimensiunea estetica a produselor, ... vezi detalii

ppt

Impletitura de Loom

Arta impletitului a fost dintotdeauna o abilitate a omului inca de cand acesta locuia in pestera si se ocupa cu tesutul hainelor sau a unor produse simple. Cand pesterile au devenit neincIpItoare, omul a inceput sI-si facI noi locuinte din bete infipte in pImant intre care a pus crengi si ramuri. DupI locuintI omul a inceput sI realizeze impletituri mai complexe, astfel cI mobila, cosurile erau confectionate din betisoare si mlIdite sustinute de un cadru, iar in jurul acestuia se venea cu un fir impletit. DupI mii de ani atentia omului s-a concentrat pe realizarea unor impletituri mai so... vezi detalii

doc

Analiza Merceologica a Ciocolatii Milka

1. Notiuni introductive: Satisfacerea nevoilor de consum ale populatiei intr-o societate civilizata presupune existenta unui sortiment variat de produse. Aceasta satisfacere este mult usurata in conditiile economiei de piata la baza careia se afla proprietatea privata care permite libera initiativa a agentilor economici in directia realizarii unei activitati economice eficiente. Economia de piata permite ca raportul de marfuri intre cerere si oferta sa fie cat mai favorabil atat producatorilor cat si consumatorilor. Orice produs care prin proprietatile sale satisface nevoile altor persoan... vezi detalii

doc

Uleiuri Esentiale

Istoric Istoria uleiurilor esentiale este strans legata de istoria planetlor medicinale. Cu toate ca termenul de 'aromaterapie' a aparut de-abia in sec. 20, bazele ei se regasesc acum sute de ani. Chinezii sunt printre primii care au folosit plante aromatice in scopul imbunatatirii starii fizice si psihice. Practicile lor presupuneau arderea de tamaie pentru a crea armonie si echilibru. Mai tarziu, egiptenii au inventat o distilerie rudimentara care le-a permis sa extraga ulei de cedru crud. Se presupune ca Persia si India au inventat la randul lor masini de distilat ulei crud, dar nu... vezi detalii

doc

Asamblarea si Livrarea Produselor

1.Analiza constructiv-functionala a produsului 1.1 Structura constructiv-functionala a produsului Structura constructiv-functionala a produsului se prezinta in desenul de ansamblu al produsului, respectiv in fig. 1.1 Fig.1.1 Structura constructiv-functionala a produsului 1.2Functia globala si subfunctiile produsului Functia globala: orientarea si fixarea (prinderea) unui semifabricat, asociat reperului ,,Capac dreapta NH-02.02-C", intr-un sistem tehnologic de prelucrare a unor gauri si filete. Subfunctii: - Orientarea semifabricatului - Fixarea semifabricatului 1.3 Rolul func... vezi detalii

doc

Microscop

Microscopul este un instrument optic folosit pentru observarea obiectelor foarte mici, care nu pot fi vizibile cu ochiul liber. Din punct de vedere al structurii microscopul este format dintr-o parte mecanica si o parte optica. Partea mecanica este formata dintr-un picior in forma de potcoava, pe care se sprijina o coloana. La aceasta sunt atasate o platina si un tub. Platina este prevazuta cu un orificiu central pentru trecerea luminii si are atasati doi cavaleri pentru fixarea preparatului. La microscoapele mai perfectionate, preparatul este fixat pe un car mobil, care se deplaseaza inai... vezi detalii

docx

Designul si Estetica Sticlelor de Parfum

In spatele sticlelor de parfum pe care le vedeti astazi in parfumerii sunt sute de ani de povesti. Un lucru este cert: de-a lungul istoriei, sticla de parfum a trecut prin atatea si atatea schimbari incat in prezent a ajuns sa fie considerata un adevarat obiect de arta. O sticla de parfrum se poate vinde si cu cateva sute de mii de dolari in cadrul unor licitatii pentru colectionari. Valoarea sticlei este data de creatorul ei si de materialele pe care le-a folosit pentru a o maslui: cristale fine, pietre pretioase, diamante, aur. In istoria lor milenara, flacoanele de parfum au fost percep... vezi detalii

doc

Studiu Merceologic - Iaurtul

Iaurtul isi are originea in Asia sau in Europa de est si a aparut ca raspuns la nevoia de a conserva laptele peste cele cateva ore care urmau mulsului. Astfel a inceput aventura descoperirii nenumaratelor avantaje nutritionale si medicale pe care le detine Iaurtul este unul dintre produsele lactate cu un continut ridicat de calciu, de aceea ar trebui consumat in fiecare zi. Este recomandat tuturor persoanelor, in special celor la care osteoporoza incepe sa isi faca simtita prezenta. Este gustos, sanatos, perfect pentru diete si necesar pentru o alimentatie echilibrata. Se pare ca a luat ... vezi detalii

doc

Analiza Comparativa a Aspiratoarelor de Praf - Studiu de Caz

In zilele noastre aspiratorul reprezinta o necesitate, cu ajutorul caruia curatenia unei incaperi se realizeaza fara prea mult efort. Aspiratoarele de praf electrice sunt destinate colectarii prafului si a impuritatilor de pe diferite obiecte casnice si din incaperi. Unele tipuri de aspiratoare pot efectua si alte operatiuni : de pulverizare, de spalare, de vopsire. Avantajele utilizarii aspiratorului Aspiratorul reprezinta una dintre cele mai bune inventii ale secolului nostru. Oricine a inteles de ce este atat de important acest aparat cu ajutorul caruia poti sa lustruiesti incaperea ... vezi detalii

Hopa sus!