Organizații Românești sau Internaționale de Certificare și de Acreditare

Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE 2
2. SIMTEX OC - organismul de certificare 2
3. RENAR - asociatia de acreditare din Romania 6
4. ASRO - asociatia de standardizare din Romania 7
BIBLIOGRAFIE: 9
ORGANIZATII ROMANESTI SAU INTERNATIONALE DE CERTIFICARE SI DE ACREDITARE
1. INTRODUCERE
Certificarea este un proces prin care o organizatie este evaluata, conform cerintelor unui anumit standard (standard de referinta ) si care are ca rezultat final (pozitiv) obtinerea unui certificat de conformitate cu cerintele standardului (referentialului) fata de care organizatia doreste sa se certifice.
Acreditarea, ca mijloc de stabilire a increderii, indeplineste o sarcina importanta pentru Piata Unica Europeana, mentinand o infrastructura eficace si competenta a incercarilor si evaluarii conformitatii. 
In contextul crearii Pietei Unice Europene, aceasta masura de stabilire a increderii a castigat o mare importanta. In cadrul Abordarii Globale, strategia dezvoltata pentru incercari si evaluarea produselor si serviciilor si avand ca scop eliminarea barierelor tehnice in comert, poate sa-si mareasca eficienta, doar daca exista incredere in organismele care efectueaza incercari si evaluarea conformitatii. 
Standardele internationale utilizate in acreditare garanteaza ca un produs, serviciu sau organizatie sunt evaluate sau testate prin acelasi mijloace la nivel mondial. Aceasta confera incredere in echivalenta certificatelor sau rapoartelor atat in Romania cat si in lume.
2. SIMTEX OC - organismul de certificare
SIMTEX - Organismul de Certificare este acreditat de Asociatia Nationala de Acreditare din Romania (RENAR) - unicul organism de acreditare din Romania - pentru a certifica Sistemul de Management al Calitatii, de Mediu si cel al Sigurantei Alimentului (HACCP). In prezent compania detine si 2 acreditari externe, din partea RvA - Olanda ceea ce confera dreptul companiei de a acorda certificate cu valabilitate internationala pentru sistemul de management al calitatii (ISO 9001) si pentru cel de mediu (ISO 14001).
Raad voor Accreditatie, pe scurt RvA, este una dintre cele mai respectabile asociatii de acreditare nu doar la nivel european ci mondial. Avand o arie de activitate cuprinzand clienti din peste 52 de tari si reprezentante in Olanda, Statele Unite ale Americii, Japonia, China, etc, RvA are renumele de a fi cea mai credibila asociatie de acreditare din lume.
In anul 2006 SIMTEX-OC a devenit primul organism romanesc privat ce a obtinut acreditarea internationala pentru a certifica Sistemele de Management al Calitatii. Aceasta a fost facuta de catre prestigiosul organismul olandez RVA. In prezent SIMTEX-OC poate certifica orice organizatie indiferent de domeniul de activitate al acesteia.
Colectivul de specialisti ai firmei abordeaza tehnici eficiente de marketing reusind ca de la an la an numarul societatilor comerciale certificate de SIMTEX-OC sa creasca semnificativ. Astfel, SIMTEX-OC a ajuns ca intr-un timp relativ scurt sa elibereze peste 3000 de certificari pentru toate tipurile de organizatii.
In prezent organismul este acreditat de RENAR pentru certificarea sistemelor de management al calitatii (in toate domeniile) in conformitate cu standardul de referinta ISO 9001:2000 (SR EN ISO 9001:2001), a sistemelor de management de mediu (ISO 14001) si a sistemelor de siguranta a alimentului - HACCP (ISO 22000).
SIMTEX-OC este acreditat si de RVA pentru a certifica, in conformitate cu standardul de referinta ISO 9001:2000 respectiv ISO 14001:2005 in urmatoarele domenii: Agricultura & Piscicultura; Minerit & extractie; Industria alimentara , a bauturilor si a tutunului; Industria textila si a produselor textile; Industria pielariei si a produselor din piele; Fabricarea lemnului si a produselor din lemn; Celuloza hartie si produse din hartie; Companii de publicitate etc.


Fisiere in arhiva (1):

  • Organizatii Romanesti sau Internationale de Certificare si de Acreditare.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!