Merceologie nealimentară - globuri de Crăciun din sticlă

Cuprins referat Cum descarc?

1 Descriere globurilor de craciun pag 3
2. Istoricul globurilor de craciun pag 3
2. 1. Clasificarea si tipurile de globuri pag 4
3. Materiale si metoda de fabricatie pag 5
4. Determinarea caracteristicilor de calitate pag 7
5. Analiza calitatii pag 8
6. Concluzii si propuneri pag 9
7. Bibliografie pag 10


Extras din referat Cum descarc?

Globurile de Craciun din sticla
1. Descriere
Globurile de Craciun sunt piese de ornament , decoratii, utilizate pentru a impodobi si infrumuseta bradul de craciun. Sunt realizate in special din sticla, dar se mai produc si globuri din lemn, plastic, cristal. 
2. Istoric
Istoria globurilor incepe undeva in anul 1847. Primul glob de sticla a fost produs in oraselul Lauscha din Germania de catre Hans Greiner. Pentru ca nu avea bani pentru a- si cumpara obisnuitele obiecte de decor pentru pom (nuci, mere si bomboane) , acesta a creat primele globuri de sticla in forma de fructe pentru a impodobi pomul de Craciun. Interiorul globului era facut sa para de argint, la inceput era folosit mercurul sau plumbul, apoi cu ajutorul unui amestec intre azotatul de argint si apa cu zahar. 
In 1880, un afaceristul american a descoperit atelierele din Lauscha in timpul unei vizite in Germania si a facut o mare avere prin importarea ornamentelor de sticla in Statele Unite. Traditia a fost pastrata din generatie in generatie, iar astazi mai functioneaza 20 de ateliere de sticla in Lauscha, care produc in continuare globuri de Craciun. 
Clasificarea globurilor de Craciun
1) Din punct de vedere al formei: pot lua o multitudine de forme printre care : rotunda, ovala, in forma de stea, con de brad, inima, clopot, etc. 
2) Din punct de vedere al dimensiunilor: pot fi mici, medii, mari. 
3) Din punct de vedere al masei: aceasta difera in functie de marimea ornamentului, grosimea sticlei precum si de particularitatile acesteia. 
4) Din punct de vederea al aspectului: se gasesc globuri de diferite culori, avand chiar si diferite modele pictate sau suflate. 
Tipuri de globuri de sticla din punct de vedere al utilizarii
- globuri pentru impodobirea bradului de Craciun
- globuri utilizate pentru decorarea camerelor


Fisiere in arhiva (1):

  • Merceologie Nealimentara - Globuri de Craciun din Sticla.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!