Măsuri de îmbunătățire a pernei

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2418
Mărime: 409.46KB (arhivat)
Publicat de: Zenobia Kovacs
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Gheorghe
sunt descrise masuri de imbunatatire a pernei.

Extras din referat

Stabilirea obiectivului de activitate

S.C. PRACTIC PRODCOM SRL - firmă producătoare de lenjerii de pat, pilote, perne, saltele protectoare, fete de masa, produse promoţionale textile.

Unul dintre principiile firmei este adaptarea la nevoile clienţilor. Astfel firma s-a hotărât sa relanseze pe piaţă pernele care să îndeplinească următoarele caracteristici : sa fie ecologice, ergonomice si economice.

Conform unui studiu făcut de către firma, mai bine de 70 % din populaţie suferă de dureri cervicale care cel puţin in mare parte pot fi rezolvate cu ajutorul folosirii unor perne de dormit care nu sunt ca cele tradiţionale care asigura suport doar capului si gatului dar nu asigura nici un alt suport corpului. Alegerea corectă a pernei poate preveni apariţia durerilor articulare ori cervicale sau să le reducă semnificativ dacă există deja, îmbunătăţind calitatea somnului.

Devine deci esenţial să susţină ceafa fără să comprime coloana vertebrală.

O pernă care ne ţine într-o poziţie prea ridicată, va curba coloana noastră vertebrală înspre în sus, făcându-ne să menţinem o poziţie nenaturală. O pernă care ne ţine dimpotrivă într-o poziţie prea joasă, va curba coloana vertebrală înspre în jos . Poziţia corectă a capului se obţine când, spaţiul existent între cap şi spate este susţinut complet; în consecinţă, coloana vertebrală menţine forma sa naturală.

Astfel s-au creat noile tipuri de perne ergonomice care sunt făcute pentru a oferi confortul necesar corpului uman în timpul somnului complinind curbele corpului, gatului si spatelui.

Datorita formei lor asigura o corespunzătoare aliniere dorsală şi circulaţie sănătoasă a corpului, fiind proiectate în aşa fel încât urmăresc mişcările naturale şi poziţiile corpului în timpul somnului. Avantajele sunt că oferă mobilitate totală şi suport corpului pe durata somnului, susţinerea unei poziţii a corpului corespunzătoare, sporirea relaxării, reducerea încordării şi disconfortului capului.

Secţiunea curbată de sus susţine capul şi gâtul iar partea de jos susţine pieptul, stomacul si partea de jos a spatelui oferind un mai mare confort pe durata odihnei.

Toate acestea conferă pernei un caracter ergonomic, tocmai ceea ce şi-a propus să realizeze firma producătoare.

Pentru realizarea ecologică a pernelor umplerea lor s-a făcut cu fibre ecologice si nu cu puf pentru ca acestea strâng acarieni, predispun la alergii , “emit” frânturi de puf pe care le putem inhala. Aceste fibre ecologice sunt lipsite de substanţele chimice existente din timpul obţinerii şi prelucrării.

Firma importă de la firma Biotex lână ecologică care este o fibră de lână ecologică produsă printr-o tehnologie ecologică ce nu provoacă nici un fel de reacţii alergice. Fibrele crude sunt selecţionate dintr-o regiune considerată rezervaţie naturală europeană, crescătorii de oi din această folosind păşuni naturale fără îngrăşăminte şi pesticide. Vălurile de lână sunt supuse unor controale de laborator riguroase şi numai după aceea prelucrate.

Tehnologiile de spălare şi curăţire de resturi vegetale folosesc doar soluţii de săpun eliminând substanţele chimice ( detergenţi, clor, acid sulfuric) folosite în tehnologiile clasice şi în plus se reduc temperaturile înalte. Substanţele rezultate în urma procesului de spălare se prelucrează sub forma unor îngrăşăminte organice. Vopsirea fibrelor se bazează pe tehnologia care moleculele de colorant se ancorează în fibră la 80ºC păstrându-se foarte bine caracteristicile iniţiale ale fibrei. Fibra absoarbe colorantul în proporţie de 100% comparativ cu tehnologia clasică la care absorbţia este de 75% şi prin aceasta deşeurile de vopsire nu mai poluează mediul ambiant. Proprietăţile fibrei ecologice sunt foarte bune în condiţii de eficienţă şi anume: este voluminoasă, reglează temperatura corpului, este la fel de fină ca lâna merinos şi are o rezistenţă foarte mare.

Eco concepţia

Munca de conceptie este complexa pentru ca ea consta în desfasurarea si combinarea - într-un timp scurt si cu resurse limitate - unui ansamblu de cunostinte care vor permite atingerea unui compromis tehnic acceptabil între criteriile de performanta si restrictiile impuse. Aceasta definitie rezuma în cateva cuvinte esenta muncii de conceptie, cu numeroasele sale constrangeri si cu amestecul a trei cunostinte : "stiinta de a face"1, "stiinta de a întelege"2, "stiinta de a combina"3. Se poate considera de asemenea ca activitatea de conceptie reprezinta o activitate de decizie care conduce la fixarea regulilor, la definirea spatiului problemei de rezolvat si a solutiilor pentru a ajunge la un compromis final.

Un proces de eco-concepţie presupune luarea în calcul a unui nou parametru - mediu - în procesul dezvoltarii produselor.

Introducerea parametrului de mediu în procesul de conceptie implica cunostinte noi care trebuie dobandite, ceea ce implica o anumita rezistenta din partea echipelor de lucru. Intr-adevar, anumite obiective fixate echipelor (diminuarea consumului energetic al produsului - %, cresterea indicelui de reciclabilitate al produsului - %) - de exemplu, în cadrul unei strategii speciale de întreprindere sau a unei reglementari - pot aparea total irealizabile daca nu se stie despre ce este vorba si cum sa te organizezi pentru a satisface aceste cerinte.

Ca urmare, "a intelege" si "a te organiza" sunt doua teme de baza care trebuie analizate. Accentul trebuie pus in special pe marile probleme ale unui proiect de eco-conceptie, pe ceea ce va putea sa concureze la reusita, dar de asemenea la esecul sau.

1 pricepere.

2 a intelege cauzele unui fenomen: cauzele unei defectari, cerintele unui client, comportamentul unui echipament etc.)

3 a sti sa faci un compromis: adesea un compromis este o veritabila inventie, un veritabil act de creatie materiala si sociala.

Preview document

Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 1
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 2
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 3
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 4
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 5
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 6
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 7
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 8
Măsuri de îmbunătățire a pernei - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Masuri de Imbunatatire a Pernei.doc

Ai nevoie de altceva?