Marfurile Domotice

Extras din referat Cum descarc?

Marfurile pe care le studiem reprezinta cele mai recente produse industriale, proiectate si realizate din noi materie prime, pe baza unor tehnologii de inalta tehnicitate, incorporand multa inteligenta omeneasca, oferind prin caracteristicile lor calitative, tehnico-functionale si performante, satisfacerea unor nevoi contemporane in habitatul nostru cotidian ca si la locul de munca.
Marfurile domotice cuprind aparatele si masinile folosite in locuintele cu un anumit grad de inzestrare cu aparatura moderna. Cuprind toata aparatura electrotehnica, electrocasnica si electronica cu care este echipata o locuinta moderna, cu o exceptionala tendinta de diversificare si crestere a calitatii.
Domotica sa conturat ca o noua ramura a stiintei si tehnici la inceputul deceniului '90 avand ca obiect modernizarea si crearea ,, casei inteligente''.
Termenul ,,domotica'' deriva din latinescul ,,domus'', ,,domo''(casa) plus sufixul ,,tica'', caracteristic multor alte discipline stiintifice (matema-tica, statis-tica). 
Prin extindere, a aparut termenul de ,,domotizare'' care reprezinta tehnica de continua modernizare a echipamentelor electrotehnice, electrocasnice si electronice din locuinta moderna ; a fiecarui apartament in parte dar si inlantuirea prin telecomenzi complexe, programarii si automatizari comandate de un computer. In acces sens domotica, ca termen, poate fi considerata ca derivand din cuvintele domo + (automat) +tica, adica casa automatizata, sau casa inteligenta.
Domotizarea fiind un proces in derulare, in faza sa de inceput va avea de rezolvat modernizarea prin electronizare si numerizare a aparatelor, a masinilor si instalatiilor din locuinta moderna si sisteme de programari, telecomenzi complexe, elemente de supraveghere si control , pentru ca in final, toate componentele sa fie legate printr-un ,,bus '' la o comanda centralizata , efectuata de o masina calculatoare.
Marfurile domotice, in aceasta acceptiune, reprezinta toate aparatele noi, in continua perfectionare destinata locuintelor si nu numai - considerate in mod curent ca marfuri electrotehnice si electrocasnice cu diferite destinatii precum si aparate electronice (audiofonce, radiofonice si videofonice) de sine statatoare cu comenzi sau telecomenzi individuale pentru fiecare in parte, dar care in viitorul previzibil vor constitui un sistem integrat, cu comenzi programate sau automatizate pe intreaga casa si dintre care nu vor lipsii nici aparatura de supraveghere si control.
Aparatele moderne destinate locuintelor, avand un proces avansat de elecronizare, prevazute cu senzori de sarcina, cu posibilitati de autodiagnoza, programabile si inzestrate cu telecomanda complexa (chiar si de la distanta mai mare din afara casei) existente in magazinele de specialitate, reprezinta inceputul in birotica moderna. Integrarea tuturor aparatelor, sau cel putin a principalelor aparate la un sistem comandat de un computer este pasul urmator aflat deja in faza experimentala.
Intrucat computerele nu mai constituie o raritate in case noastre, putem anticipa ca, intr-un sistem rezonabil, o data cu imbunatatirea conditiilor materiale, perfectionarea aparatelor si folosirea lor mai eficienta, procesul de domotizare va intra in preocuparile curente ale oamenilor.
Marfurile electrocasnice satisfac trebuintele legate de activitatile specifice din gospodarii. Daca in trecut racitorul cu gheata, matura mecanica, rasnita manuala de cafea si altele constituiau maximum de progres si confort, astazi intr-o gospodarie predomina cu prisosinta o gama larga si diversificata de aparate electrocasnice, sub toate formele posibile, de la aparate simple pana la aparate cu intregul proces automatizat. Efectele utilizarii lor sunt remarcabile, avand in vedere efectuarea rapida si cu precizie a treburilor casnice.
Aparatele si masinile electrocasnice furnizeaza utilizatorilor, pe baza folosiri energiei electrice , lucru mecanic, caldura, temperaturi scazute, sau radiatii.


Fisiere in arhiva (1):

  • Marfurile Domotice.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!