Împletitura de loom

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 30 în total
Mărime: 2.13MB (arhivat)
Publicat de: Norman Cozma
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Pamfilie Rodica
Este un referat facut pentru discplina Design si estetica marfurilor

Extras din referat

Arta împletitului a fost dintotdeauna o abilitate a omului înca de cand acesta locuia în pestera si se ocupa cu tesutul hainelor sau a unor produse simple.

Când pesterile au devenit neîncÎpÎtoare, omul a început sÎ-si facÎ noi locuinte din bete înfipte în pÎmânt între care a pus crengi si ramuri.

DupÎ locuintÎ omul a început sÎ realizeze împletituri mai complexe, astfel cÎ mobila, cosurile erau confectionate din betisoare si mlÎdite sustinute de un cadru, iar în jurul acestuia se venea cu un fir împletit.

DupÎ mii de ani atentia omului s-a concentrat pe realizarea unor împletituri mai sofisticate cum sunt scaunele sau articolele de mobilier.

RÎdÎcinile artei împletitului au fost gÎsite în Asia de Sud-Est, în special Indonesia si Filipine, dar si în China si Malaesia. În Filipine si Indonezia, localnicii au gÎsit cantitÎti suficiente de bambus si rattan din care au confectionat mobilier pentru utilizarea proprie, dar si pentru a le comercializa în satele si asezÎrile vecine.

Mobilierul împletit a fost descoperit când Magelan a ajuns în Filipine si Indonezia în sec XVI. Magellan si alti calatori au atras interesul lumii pentru mobilierul împletit. În sec XIX mobilierul împletit ajunsese foarte popular atât în Europa cât si în SUA.

Conținut arhivă zip

  • Impletitura de loom.ppt

Ai nevoie de altceva?