Evoluția telefoniei mobile

Extras din referat Cum descarc?

Istoria telefonului mobil cuprinde evenimentele legate de aparitia primelor telefoane mobile, dezvoltarea si evolutia acestora, trecand prin diverse forme, de la statiile de emisie-receptie, utilizate la autovehicule, pina la telefoanele celulare moderne.
La inceput, statiile de emisie-receptie erau utilizate in dotarea taxiurilor, ambulantelor, vehiculelor de politie si altor vehicule similare, unde era necesara o interventie prompta si operativa. Acestea nu puteau fi considerate telefoane mobile in sensul actual al cuvantului: nu puteau fi conectate la reteaua de telefonie fixa clasica si nu erau dotate cu numere pentru apelare.
Ulterior au aparut si variantele portabile ale acestora. Astfel, dupa 1940, Motorola produce o statie de emisie-receptie numita "Handie-Talkie", care era de aproape o jumatate de metru lungime si era utilizata de armata americana.
Primul telefon mobil de pe piata americana a fost Motorola DynaTAC 8000 X, care a primit aprobarea in 1983. Destul de redus ca dimensiuni pentru acea epoca, acest tip de telefon, a fost dezvoltat cu portul substantial al lui M. Cooper si a necesitat costuri de cercetare de peste 100 milioane de dolari.
Nu oricine isi permitea insa acest telefon si nu oricine era capabil sa-l tina in mana. Motorola DynaTAC costa 3995 $, masura 330 mm lungime si cantarea aproape 1 Kg (869 grame). Puteai sa vorbesti la el maximum 30 de minute, iar timpul de stand-by cu greu atingea 8 ore.
In 1983, Ameritech introduce in Chicago primul serviciu analog celui furnizat de Advanced Mobile Phone Service (AMPS).
Primul telefon mobil care putea face trecerea de la o arie celulara la alta a fost comercializat de Bell Labs in 1984. Astfel, telefoanele incep sa se micsoreze, iar aria lor de acoperire sa se mareasca.
In anii '80 are loc o dezvoltare sustinuta a telefoniei mobile. Apar retele celulare cu o multitudine de statii-baza avand asigurat si protocolul aferent de trecere de la o celula la alta, fara intreruperea convorbirii.
Prin anii 90' este lansata a doua generatie (2G), care era bazata pe sistemele GSM (Global System for Mobile Communication).
Generatia 2 (2G), a fost initial destinata sa ofere servicii vocale si in acelasi timp si o capacitate limitata pentru serviciile de transmisii de date, cu viteza relativ redusa.
De data aceasta, transmisia se realiza in mod digital. Dispareau interferentele, iar conectarea cu reteaua era mai rapida.


Fisiere in arhiva (1):

  • Evolutia Telefoniei Mobile.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!