Designul si Estetica Semineelor

Extras din referat Cum descarc?

Fie el clasic sau modern, deschis sau inchis, cu lemne sau pe gaz, semineul este inca pe gustul tuturor. Iarna, datorita caldurii si atmosferei placute pe care o emana, semineul devine inima incaperii in care se afla. Insa, inainte de a-l instala este bine sa reflectati atat asupra utilitatii lui, cat si asupra laturii estetice.
Diferitele stiluri de seminee
Se deosebesc trei stiluri principale de seminee: rustic, clasic si modern.
Semineele rustice
Se gasesc cu deosebire in interioarele rustice. Construite cu spatele la zid, ele se continua in inaltime cu o grinda solida din lemn care pune in valoare caminul si da o nota de mister ansamblului. De cele mai multe ori, in functie si de tipul de casa (casa din piatra alba, piatra cioplita, caramida..), aceste seminee au hote de dimensiuni considerabile.
Semineele clasice
Fie ele in stil regenta, caracterizate prin supletea si delicatetea elementelor decorative, fie in stil empire cu a sa monumentalitate fastuoasa si bogatie in decoratiuni, aceste seminee pun in valoare ornamentele si decoratiunile: muluri, blazoane, coloane. Odata cu trecerea timpului camera focului si-a redus dimensiunile, dand semineului un aer mai sobru.
Semineele moderne
Caracterizate prin simplitatea si puritatea formei, aceste seminee se adapteaza perfect interioarelor contemporane.
Avand culori si forme originale (camine suspendate, rotunde..), aspect minimalist, aceste seminee exista de mai bine de douazeci de ani si sunt din ce in ce mai raspandite.
Tendinta in ceea ce priveste forma hotei si a caminului indeamna catre alegerea formelor dreptunghiulare cu vatra cat mai mare si care se imbina in arhitectura zidului pe care se sprijina.
O alta optiune, dar mult mai costisitoare, este alegerea unui semineu-unicat, realizat de arhitecti foarte talentati, care propun modele din ce in ce mai indraznete celor mai pretentiosi dintre noi.
Semineul ideal
Indiferent de stilul pe care doriti sa il abordati, trebuie sa retinei ca nu este recomandat ca semineul sa se impuna intr-o incapere, ci mai degraba sa se integreze cu interiorul. Ne vine greu sa ne imaginam un semineu apartinand unui vechi castel amplasat


Fisiere in arhiva (1):

  • Designul si Estetica Semineelor.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!