Caracterizarea merceologică generală a căpșunilor

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Fructele-alimente
3. Capsunii- caracteristici, origine, soiuri
4. Compozitia biochimica a fructelor de capsuni si valoarea lor in alimentie
5. Procesul tehnologic la capsuni; comercializarea, depozitare, transport
6. Caracteristici calitative
7. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Comertul mondial cu marfuri alimentare brute si prelucrate se afla sub incidenta: 
o disponibilitatilor de resurse agro- alimentare si a fluxurilor comertului international; 
o ridicarea gradului de prelucrare a alimentelor, piata fiind impulsionata de industrializarea rapida a sectoarelor de productie alimentara, aparitia unor noi forme de distributie si dezvoltarea unor noi forme de consum; 
o utilizarea unor mecanisme eficiente de adaptare la exigentele protectiei consumatorilor.
Progresul continuu al societatii umane a dus la o omniprezenta a tehnologiei in toate domeniile. Produsele alimentare sunt si ele obtinute astazi cu ajutorul tehnologiilor si procedeelor moderne, iar cererea tot mai mare care se inregistreaza duce la o supraproductie si o oferta variata din partea producatorilor alimentari. 
Astfel se face tot posibilul ca alimentele sa aiba succes, sa poata fi conservate pe perioade cat mai lungi, sa aiba culori cat mai atractive, sa fie cat mai bogate in vitamine chiar daca sunt obtinute pe cale artificilala.
Comertului ii sunt specifice o serie de axiome dintre care urmatoarele sunt decisive:
- comertul se face cu marfa
- comertul este o indeletnicire profitabila
- comertul se bazeaza pe credibilitate
- comertul presupune un grad mare de profesionalism.
2. Fructele-alimente
Marfa alimentara, sau alimentul reprezinta toate substantele sau produse prelucrate, partial prelucrate sau neprelucrate destinate sa fie ingerate de oameni.
Termenul de ,, marfa alimentara" nu cuprinde :
o hrana pentru animale
o animalele vii, mai putin cele care nu sunt preparate in vederea consumului uman
o plantele inainte de recoltare
o medicamentele
o cosmeticele
o tutunul si produsele din tutun
o stupefiantele si substantele psihotrope
o reziduuri si contaminanti.
Conform acestei definitii fructele sunt alimente care se pot consuma atat in stare prelucrata (compoturi, sucuri, etc.), cat si in stare neprelucrata.
Romania se situeaza pe locul 12 in Europa in ceea ce priveste consumul de fructe pe cap de locuitor - 55 kg./cap de locuitor. Este o valoare destul de mica, comparativ cu Italia - 123 kg./cap de locuitor - sau Bulgaria - 116 kg./locuitor - , dar inaintea unor tari ca Marea Britanie - doar 40kg./cap de locuitor - sau Polonia - 50 kg./locuitor. Consumul optim pe tipurile de fructe se situeaza in ceea ce priveste merele la 28 kg./locuitor, piersici - 2,6 kg./locuitor, capsuni - 2 kg./locuitor, iar punele - 18,1 kg./locuitor. (2003)
Fructele, datorita continutului ridicat in vitamine, saruri minerale, glucide usor asimilabile, accizi si alte principii fiziologice active, constituie un factor indispensabil in alimentatia rationala a omului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea merceologica generala a capsunilor.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Bibliografie

Ileana Raducanu si Roxana Procopie- MERCEOLOGIE; editura ASE- 2004
Mihaescu, Grigore - Cultura capsunului, Editura Ceres, 1998
Chira, Lenuta - Cultura arbustilor fructiferi, Editura MAST, 2000
Al. Lazar, L. Bobes, L. Comes, A. Dracea, M. Hatman - Fitopatologie, Editura Didactica si Pedagogica, 1977
Vieru R., Hedesan Gh., Panait Elisabeta - Aprecieri asupra comportarii la congelare a unor soiuri de capsun, Lucrari stiintifice-Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Pastrarea si Valorificarea Legumelor si Fructelor, 1971
Ceausescu Maria Elena - Comportarea unor soiuri de capsuni in procesul valorificarii prin industrializare, Institutul de Cercetari si Proiectari pentru Pastrarea si Valorificarea Legumelor si Fructelor, 1975 
www.inforural.ro
www.bursaagricola.ro


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!