Caracterizarea merceologică a înghețatei

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: ppt
Pagini : 11 în total
Mărime: 69.54KB (arhivat)
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Adamov
UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI TIMIŞOARA FACULTATEA MANAGEMENT AGRICOL SPECIALIZAREA: INGINERIE ŞI MANAGEMENT ÎN ALIMENTAŢIE PUBLICĂ ŞI AGROTURISM

Extras din referat

Îngheţata poate fi definită ca fiind un produs congelat printr-un procedeu special, în compoziţia căruia intră în primul rând produsele lactate (lapte, smântână), diferite ingrediente şi arome (vanilie, cacao, fructe, esenţe), zahăr şi coloranţi împreună cu substanţe emulgatoare şi stabilizatoare.

Calitatea îngheţatei este determinată în cea mai mare măsură de calitatea materiilor prime şi auxiliare folosite, precum şi de dozajul corect al acestora în amestecul de bază. În cele ce urmează vom examina diferitele materii prime şi auxiliare folosite la fabricarea îngheţatei şi rolul acestora în determinarea calităţii produsului.

Laptele este un lichid de culoare albă, cu o uşoară nuanţă gălbuie, secretat de glandele mamare ale femelelor mamifere.

Smântâna este produsul lactat obţinut prin smântânirea laptelui şi care, spontan sau dirijat,a suferit un proces de fermentare.

Untul este o sursă principală de grăsime putând fi obţinut din smântâna dulce şi fermentată. Se poate folosi unt extra, superior, calitatea I sau a II-a.

Caracteristicile organoleptice ale untului se apreciază astfel: aspectul exterior, după îndepărtarea ambalajului; aspectul interior, în secţiune proaspătă; culoarea, la lumina directă a zilei; consistenţa, mirosul şi gustul, după ce produsul a fost adus la temperatura de 10-12 ºC.

Conținut arhivă zip

  • Caracterizarea Merceologica a Inghetatei.ppt

Alții au mai descărcat și

Caracterizarea Merceologică a Înghețatei

INTRODUCERE Merceologia este o disciplină cu caracter economic al cărei obiect îl constituie studierea proprietăţilor mărfurilor, în strânsă...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Caracterizarea Merceologică a Înghețatei

INTRODUCERE Merceologia este o disciplină cu caracter economic al cărei obiect îl constituie studierea proprietăţilor mărfurilor, în strânsă...

Determinarea caracteristicilor pompelor - Amestec de înghețată

Să se aleagă tipul de pompă şi să se determine carateristicile acesteia pentru pomparea înghețatei cu un debit de Q=12 (m3/h) la o înălţime de H=13...

Analiza Iaurtului

Introducere Iaurtul este un produs pe baza de lapte care sufera unele transformari datorita actiunii unor microorganisme speciale avind...

Înghețata - caracterizarea merceologică

1. Importanţa produsului în comerţ şi consum Ingheţata reprezintă unul dintre cele mai delicioase deserturi răcoritoare care poate satisface şi...

Ai nevoie de altceva?