Caracterizarea Merceologica a Inghetatei

Extras din referat Cum descarc?

Inghetata poate fi definita ca fiind un produs congelat printr-un procedeu special, in compozitia caruia intra in primul rand produsele lactate (lapte, smantana), diferite ingrediente si arome (vanilie, cacao, fructe, esente), zahar si coloranti impreuna cu substante emulgatoare si stabilizatoare. 
Calitatea inghetatei este determinata in cea mai mare masura de calitatea materiilor prime si auxiliare folosite, precum si de dozajul corect al acestora in amestecul de baza. In cele ce urmeaza vom examina diferitele materii prime si auxiliare folosite la fabricarea inghetatei si rolul acestora in determinarea calitatii produsului.
Laptele este un lichid de culoare alba, cu o usoara nuanta galbuie, secretat de glandele mamare ale femelelor mamifere. 
Smantana este produsul lactat obtinut prin smantanirea laptelui si care, spontan sau dirijat,a suferit un proces de fermentare. 
Untul este o sursa principala de grasime putand fi obtinut din smantana dulce si fermentata. Se poate folosi unt extra, superior, calitatea I sau a II-a.
Caracteristicile organoleptice ale untului se apreciaza astfel: aspectul exterior, dupa indepartarea ambalajului; aspectul interior, in sectiune proaspata; culoarea, la lumina directa a zilei; consistenta, mirosul si gustul, dupa ce produsul a fost adus la temperatura de 10-12 oC.


Fisiere in arhiva (1):

  • Caracterizarea Merceologica a Inghetatei.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!