Cafeaua reprezinta produsul rezultat din prelucrarea semintelor arborelui Coffea din familia Rubiaceae.Genul Coffea are numar insemnat de specii(circa 30),din care coffea Arabica,Coffea liberica si Coffea robusta,prezinta importanta si sunt cultivate in plantantii.
CAPITOLUL II
PREZENTAREA SORTIMENTULUI
Cafeaua face parte din grupa produselor alimentare stimulente.
Aceste produse stimulente sunt cafeau si ceaiul.Omul consuma aceste produse pentru efectul fiziologic ce-l creeaza in organism,dar si pentru insusirile senzoriale pe care le au:gust si aroma deosebit de placut.
Tipurile de cafea comercializate sunt:
- MOCCA-cu boabele mici,dure sui rotunde;este o cafea foarte aromata care provine din Africa si Arabia;
- BOURBON-cu boabe ascutite,provine din insulele Reunion;
- RIO,SANTOS,BAHIA-provin din America de sud;
- PORTO RICO,GUADALUPE,SAN DOMINGO,JAMAICA,cu bobul mare cunoscuta sub numele de cafea de Antile;
- MYSORE,provine din India,este tipul de cafea cu boabe mici si boabe mari;
CAPITOLOU III
CARACTERISTICILE DE CALITATE
ALE CAFELEI
Boabele de cafea se diferentiaza din punc de vedere calitativ prin caracteristicile organoleptice si fizico-chimice,caracteristici determinate de speciile de arbori din care se obtin,zonele geografice in care se cultiva,precum si conditiile de cultura.
Sunt apreciate loturile omogene in ceea ce priveste forma si marimea boabelor de cafea,rotunde fata de cele ovale si plate,boabele mici fata de boabele mari.
Culoarea boabelor de cafea variaza de la galben catre verde sau albastru.Sorturile superioare au culoarea mai deschisa,pe cand cele inferioare mai inchisa catre brun cenusiu
Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.