Berea Tehnologie de Fabricatie

Extras din referat Cum descarc?

Tetraciclina - antibioticul descoperit in mumiile egiptene . Aceasta s-a descoperit in urma cu 20 de ani intr-un tesut de os al mumii din Nubia !
Tetraciclina ajungea in organism in timpul vietii !
La doua saptamani anticii isi administrau antibioticul !
Cheia enigmei - BEREA.
Cum a patruns antibioticul in organismul lor ? In conditii normale el este format din streptomicite - niste bacterii cu aspect de mucegai care, de obicei, traiesc in sol. Aceste organisme care se dezvolta destul de incet traiesc foarte greu in solurile umede si acide, preferand un mediu uscat, calduros, cu o alcalinitate neutra (asemenea nisipurilui)
Magaziile calduroase si uscate constituind mediul ideal pentru dezvoltarea streptomicitelor .
Unii cecetatori studiind un numar mare atit de texte antice, cat si texte tarzii au ajuns la concluzia ca in antichitate exista o legatura stransa intre coacerea cerealelor si fabricarea berii. Confirmarea acestui fapt poate fi gasita in arta decorativa egipteana. Coacerea cerealelor este pana in zilele noastre un moment important in fabricarea beri. Berea bauta de antici, dupa cum reiese din scrieri, era foarte deosebita de de cea care este populara astazi printre contemporanii nostri. 
Se pare ca aceasta era asemanatoare unei grasimi groase de culoare intunecata, fara sa contine in mod obligatoriu o cantitate mare de alcool, insa foarte hranitoare. Datorita gustului deosebit, ea ocupa un loc important in dieta oamenilor din acea vreme. Arheologii de la Universitatea Cambridge au intreprins un studiu serios al proceselor de pregatire a berii si cerealelor in Egiptul antic. Obiectu de studiu a fost gasitin mormintele in care s-au [pastrat ramasite de mancare si bere. Calitatea acesteia din urma depinde de zaharul necesar pentru fermentatie 
In zilele noastre pentru usurarea procesului semintele se pun la uscat, astfel incat se obtine maltul. Maltul se fierbe se strecoara si se adauga drojdie. Potrivit retetei traditionale, pentru obtinerea unei drojdii naturale se prepara un aluat din faina de grau. Aluatul se punea la copt pana chiar si mijlocul se intarea. Dupa aceea bucatele din aluatul copt se puneau intr-un decoct de malt pentru pregatirea beri. Cercetatori au facut un experiment: la inceput ei au adaugat streptomicite in aluatul gata preparat, apoi in amestecul de aluat si malt. 
Ca rezultat al acestui experiment s-a format o cantitate importanta de antibiotic. Fermentii in timpul fabricari beri formeaza un fel de microclimat, in care strptomicitele produc o mare cantitate de tetraciclina. Vechii egipteni foloseau berea pentru clisme si pentru curatarea cavitati bucale. Toate acestea dovedesc faptul ca ei cunosteau calitatile miraculoase ale acestei bauturi.


Fisiere in arhiva (1):

  • BEREA.ppt
  • BEREA.ppt
    • BEREA.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!