Armele Nucleare si Efectele lor Asupra Omului

Cuprins referat Cum descarc?

-INTRODUCERE
-TIPOLOGIA BOMBELOR NUCLEARE
-INTREBUINTAREA IN LUPTA A ARMELOR NUCLEARE
-CARACTERIZAREA EXPLOZIILOR NUCLEARE
-FELURILE EXPLOZIILOR NUCLEARE 
-CARACTERIZAREA FACTORILOR DISTRUCTIVI AI EXPLOXIILOR NUCLEARE
-CARACTERISTICILE RAIONULUI SI EXPLOZIEI NUCLEARE


Extras din referat Cum descarc?

INTRODUCERE
Arma nucleara este acea arma care se bazeaza pe actiunea distructiva a imensei cantitati de energie care se degaja in timpul exploziei nucleare. Efectul ei vatamator poate intrece de sute si mii de ori efectul vatamator al celei mai puternice munitiei incarcate cu substante explozive obisnuite.Explozia nucleara se deosebeste de explozia obisnuita atat prin cantitatea de energie degajata, cat si prin natura transformarilor care au loc in substanta incarcaturii.Pentru explozia nucleara, sursa de energie o constituie procesele care au loc in nucleele atomilor elementelor chimice.
Energia nucleara se poate elibera pe doua cai:
-prin reactii nucleare de fisiune;
-prin reactii nucleare de fuziune.
Fisiunea nucleara consta in dezintegrarea (ruperea unui nucleu atomic greu) in doua sau mai multe fragmente sub actiunea neutronilor.
Fuziunea nucleara este procesul de unire a nucleelor elementelor usoare in nuclee mai grele. Aceasta reactie are loc la temperaturi foarte inalte, de ordinul a zeci de milioane de grade (reactie termonucleara).
TIPOLOGIE
BOMBA "DOPATA": principial, metoda consta in temporizarea actului de fisiune si simultan crearea unui aport energetic suplimentar, pe baza unei reactii de fuziune ca sursa calorica si energetica. Practic metoda se traduce prin introducerea unui adaos "dop" de denterura de litiu (substanta solida) in explozivul nuclear fisionabil (Pt.-239 sau U-235).
BOMBA "CURATA" este bomba care prin exploziv da o cantitate de substante radioactive cu activitate mai mica decat a unei bombe nucleare obisnuite de putere echivalenta.
BOMBA "MURDARA" este bomba este bomba la care se mareste cantitatea de substante radioactive ce rezulta la explozie in comparatie cu o bomba nucleara obisnuita de acelasi echivalent.
BOMBA CU NEUTRONI pe aceasta linie se pot enumera: bomba cu "californiu", bomba cu hidrogen cu putere de distrugere relativ mica in comparatie cu bombele atomice si cu hidrogen clasice si care folosesc un alt mecanism pentru declansarea fuziunii izotopilor hidrogenului.
INTREBUINTAREA IN LUPTA A ARMEI NUCLEARE:
Arma nucleara poate fi intrebuintata in doua scopuri diferite:
-pentru actiunea directa pe campul de lupta asupra trupelor si tehnicii de lupta a inamicului;
-pentru executarea unor puternice lovituri asupra celor mai importante centre industriale, de comunicatie, etc., ale inamicului. 
CARACTERIZAREA EXPLOZIILOR NUCLEARE:
In procesul evolutiei fenomenelor fizice care insotesc explozia nucleara apar: unda de soc, emisiunea de lumina, radiatia penetranta, impulsul electromagnetic si are loc contaminarea radioactiva a terenului, tehnicii si obiectelor, astfel:
-Unda de soc ucide oamenii, distruge tehnica si diferite tipuri de lucrari, o Emisiunea de lumina poate provoca aprinderea diferitelor materiale, a tehnicii, a lucrarilor. Oamenii si animalele pot suferi arsuri ale pielii, vatamari ale ochilor si orbirea temporara sau definitiva.
-Radiatia penetranta provoaca asupra oamenilor si animalelor boala de iradiere, produce intunecarea lentilelor de la aparatura optica si distruge materialele foto sensibile.
-Radiatiile radioactive emise de substantele radioactive de pe terenul si obiectele contaminate au aceeasi actiune distructiva ca si radiatia penetranta.
-Impulsul electromagnetic poate defecta, in lipsa unor masuri speciale de protectie, aparatura de comanda si transmisiuni sau perturba functionarea dispozitivelor electrice conectate la liniile exterioare cu lumini mari.


Fisiere in arhiva (1):

  • Armele Nucleare si Efectele lor Asupra Omului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!