Analiza Geografico-Istorica a Antroponimelor din Comuna Izvorul Crisului, Judetul Cluj

Extras din referat Cum descarc?

In realizarea acestui proiect am incercat sa evidentiez importanta numelor din comuna Izvorul Crisului, (situata in vestul judetului Cluj), nume extrase de pe pagina de internet a abonatilor la romtelecom (www.paginialbe.ro)Pe intreg parcursul acestui proiect am identificat : originea geografica a numelor, structura profesionala ce consta in incadrarea fiecarui nume in unul din cele trei sectoare ( primar, secundar, tertiar), structura etnica, tipologia numelor unde am reprezentat frecventa numelor incadrate in cele trei categorii amintite anterior. Pentru realizarea acestui lucru am luat in considerare doar numele care fac referire la cele trei sectoare (originea geografica, structura profesionala sau activitatile economice si structura etnica), urmand ca restul numelor sa le incadrez in categoria "alte nume" intrucat nu pot fi situate in nici una din categoriile analizate.Prin urmare dupa colectarea numelor din comuna Izvorul Crisului, de pe www.paginialbe.ro, am introdus intr-o baza de date excel doar numele ce se incadreaza in sectoarele mentionate mai sus, urmand apoi realizarea de grafice conform fiecarui sector insotite de o interpretare. Ca si metodologie de lucru am folosit urmatoarele metode de interpretare:- metoda geografica bazata pe analiza distributiei spatiale a diferitelor realitati geografice si pe corelatia cu o serie de fenomene naturale si umane specifice regiuni.- metoda statistica pentru evidentierea frecventei antroponimelor, fiind bazata pe o analiza lingvistica prealabila.- metoda informatica bazata pe utilizarea calculatorului in obtinerea de informatii de pe diverse pagini de internet privitoare la tema proiectului.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Geografico-Istorica a Antroponimelor din Comuna Izvorul Crisului, Judetul Cluj.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!