Analiza Comparativa a Calitatii Televizoarelor LCD fata de Celelalte Produse Concurente Existente pe Piata Romaneasca

Cuprins referat Cum descarc?

Notiuni teoretice privind calitatea produselor si serviciilor
Definirea analizei comparative
Importanta analizei comparative
Cap.1: Prezentarea produsului si a grupei din care face parte
1.1Prezentarea firmelor producatoare
1.2 Prezentarea produselor alese
1.3Alegerea produsului de referinta
Cap.2: Prezentarea caracteristicilor generale ale produsului analizat
Cap.3: Prezentarea caracteristicilor de calitate utilizate in analiza
Cap4: Analiza comparativa
4.1 Metoda clasica
4.2 Calculul indicatorului sintetic al calitatii prin metoda expertizei sau cea a matricei
4.3 Calculul indicatorului sintetic al calitatii si eficientei economice
Concluzia


Extras din referat Cum descarc?

Etimologic, termenul de calitate provine din limba latina, unde "qualis" are intelesul de a fi. La originea notiunii exista mai multe puncte de vedere exprimate de organisme nationale si internationale.
Din punct de vedere filozofic, calitatea inseamna insusirile esentiale ale unui produs care fac sa se distinga de toate celelalte produse similare sau cu aceeasi destinatie, respectiv utilitatea. In acest sens calitatea este strans legata de cantitate, iar legatura dintre ele se exprima prin notiunea de masura.
Calitatea unui produs sau serviciu este principala caracteristica a produsului sau serviciului care face ca aceasta sa se vanda. Factorii care determina succesul vanzarii sunt multi si variati. Ei include conditiile de piata, natura produsului sau a serviciului, imaginea creata prin reclama, particularitatile socio-culturale ale clientilor etc. Calitatea produselor si serviciilor este conferita de sinteza principalelor proprietati care exprima gradul de utilitate in satisfacerea unei nevoi. 
Analiza comparativa a marfurilor (a.c.q.m) consta in aplicare unor metode adecvate ce presupune compararea a doua sau mai multe marfuri pe baza caracteristicilor lor reprezentative. Analiza comparativa faciliteaza cunoasterea reala a ofertei de produse sau servicii, necesitate stingenta pentru toti factorii care actioneaza in medii economice concurentiale, dominate de informatii multiple, incerte si chiar contradictorii in domeniul activitatii.
Scopul acestei analize comparative este sa il ajute pe consumator in achizitionarea de produse care sa satisfaca nevoile acestuia la un pret mai mic. Ceea ce prezinta importanta pentru consumator este raportul calitate/pret.
Capitolul 1: Prezentarea produsului si a grupei din care face parte
Prezenta lucrare, isi propune analizarea comparativa a calitatii televizoarelor LCD comercializate pe piata romaneasca, pentru a cunoaste raporturile calitative reale dintre marfurile care compun segmentele de oferta.
Permanenta publicitate a produselor, dar nu mereu corecta in ceea ce priveste calitatea produselor, duce astfel la manifestarea unui comportament de cumparare ne prejudicios.
Industria elctronica a cunoscut in ultima perioada cel mai rapid timp de dezvoltare, atat pe plan mondial cat si pe plan national, fiind ramura de varf a stiintei si tehnicii. In prezent, se acorda o mare atentie dezvoltarii industriale electronice, deoarece influenteaza pozitiv mai multe ramuri si domenii de activitate: automatizari, masini de calcul, cibernetica, telecomunicatii etc.
Clasificarea marfurilor electronice se face dupa mai multe criterii: destinatia produsului, particularitatile constructive ale acestuia si clasa de protectie. 
Dupa destinatia marfurile electronice sunt:
o aparate electronice
o accesorii si instrumente pentru aparatele electronice
o piese si subansambluri electronice
o active
o pasive
o circuite hibride
Dupa particularitatile constructive se deosebesc:
aparate si componente cu circuite imprimate sau cu cablaje clasice, in montaje cu semiconductoare, cu tuburi electronice sau hibride
aparate cu circuite integrate, care pot fi digitale sau liniare
microprocesoare
Dupa clasa de protectie:
o clasa I: aparatul are cel putin o izolatie functionala si o borna de protectie pentru punerea la pamant
o clasaII: nu are legatura la pamant, dar are izolatia dubla sau intarita in locurile expuse atingerii
o clasaIII: pentru aparatele alimentate la tensiuni foarte joase
1.1 Prezentarea firmelor producatoare
Din gama sortimentala de producatori de televizoare LCD, existente pe piata romaneasca, pentru acest studiu an selectionat urmatoarele firme producatoare: Panasonic, Samsung, Sony, LG si Sharp.
SONY: fondata in Tokyo in anul 1945, Sony a devenit cea mai mare companie de electronice din lume. Numita la inceput Tokyo Tsushin Kogyo K.K, firma isi schimba in anul 1955 numele in Sony. Sony incepe productia de televizoare in anul 1960 si se muta pe piata televizoarelor LCD in 2001.
SAMSUNG: fondata in 1938, Samsung este in prezent liderul aparaturilor electronice. Samsung intra pe piata televizoarelor in anul 1972 si incepe fabricarea de televizoare LCD in 1999. Samsung face parte din putinele companii care nu a abandonat definitiv iluminarea fluorescenta in cele mai mari productii ale sale. 
PANASONIC: fondata in anul 1918, in Japonia a devenit cel mai mare producator de electronice din Japonia. In 1961, Panasonic produce primul sau televizor si intra pe piata televizoarelor plate in 1999. Panasonic inca produce LCD insa in dimensiuni mici si de asemenea au intrat pe piata anul acesta cu iluminarea LED.
LG: LG s-a mutat mult de la productia sa LCD la iluminarea LED, dar inca produc linii din traditionala iluminare CCFL a televizoarelor LCD. 
SHARP: inca de la stabilizarea firmei sharp electronics in 1968, localizata in Hamburg, Sharp si-a dezvoltat afacerea si in Europa. Sharp este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori inovatori si producatori de televizoare LCD si tehnologii solare, precum componente electro-tehnice in domeniile de optoelectronica, infrarosu si electrinice de memorie flash.
1.2 Prezentarea produselor alese
MODEL LG 32LD465 
IMAGINE ASPECT IMAGINE 16/9
ECRAN LCD
DIAGONALA 31,9"
REZOLUTIE 1920x 1080
LUMINOZITATE 450cd/mp
TIMP DE RASPUNS 4 ms
UNGHI VIZIBILITATE 178 grade
CONSUM 275W
SUNET IESIRE SUNET 20 W
FUNCTII SPECIALE CLEAR VOICE II
CONECTIVITATE MINIJACK CASTI DA
INTRARI HDMI 2
INTRARE USB DA
INTRARE PC DA
INTRARI COMPONENT DA
DATE FIZICE DIMENSIUNI CU STAND 799x 506x 73.5 mm
DIMENSIUNI FARA STAND 799x 555x 207 mm
GREUTATE 12.5
MODEL SAMSUNG LE40C530
CARACTERISTICI
IMAGINE DIAGONALA(inch) 40"
ASPECT IMAGINE 16/9
SISTEM TV PAL, SECAM, NTSC
FORMAT ECRAN 16/9
REZOLUTIE 1920x 1080
CONTRAST HIGH CONTRAST
UNGHI VIZIBILITATE 178
TIMP DE RASUNS 2 ms
CONSUM 190W
ECRAN LCD
SUNET IESIRE SUNET 20 W
SISTEM SUNET NICAM STEREO
GENERAL DIMENSIUNI 970x 653x 240
GREUTATE 17.4
ALTE FACILITATI SLEEP/WAKE TIME DA
TELETEXT DA
CONECTIVITATE HDMI DA
SCART DA
PC DA
RF DA
COMPONENT DA
PC INPUT DA
PC AUDIO IN DA
AUDIO OUT DA
HEADPHONE OUT DA


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Televizoarelor LCD fata de Celelalte Produse Concurente Existente pe Piata Romaneasca.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!