Analiză Comparativă a Calității Mărfurilor Textile

Cuprins referat Cum descarc?

Prezentare pag.1
Cuprins pag.2
Caracteristici de calitate ale celor 2 produse pag.3
Descrierea produselor pag.3
Comparatie intre ambalajele celor 2 produse pag.5
Comparatie intre marcile celor 2 produse pag.5
Concluzii pag 5
Bibliografie pag.6


Extras din referat Cum descarc?

Prezenta lucrare isi propune o analiza comparativa a calitatii a doua produse textile, comercializate pe piata romaneasca.
Vom face o comparatie intre o rochie de ocazie marca "Pronovias" realizata din chiffon de matase naturala si o rochie de ocazie marca "Mirandi" realizata din chiffon cu polyester.
Cele doua produse analizate au caracteristici similare de functionalitate, fiind tinute vestimentare ce pot fi imbracate cu ocazia unor evenimente speciale, dar au diferentieri majore din punct de vedere calitativ. Diferentierile sunt evidente atat din punct de vedere al designului, al finisajului cat si din punct de vedere al materialului din care sunt confectionate produsele analizate.
1. Caracteristicile de calitate ale celor doua produse.
Rochia " Pronovias" fiind realizata din chiffon de matase naturala, este mai delicata si mai fina datorita texturii materialului, comparativ cu rochia "Mirandi" care este realizata din chiffon de polyester, textura care este mai aspra comparativ cu matasea naturala.
2. Descrierea produselor
Ambele rochii sunt lungi, cu volume ample in partea de jos, si cu detalii pe partea de bust si talie.
2.a. Asemanari intre tesaturile din care sunt realizate rochiile analizate - chiffonul de matase naturala si chiffonul de polyester:
Ambele tesaturi sunt : - fluide si semitransparente, usoare si moi
2.b. Deosebiri intre tesaturile din care sun realizate cele doua rochii - chiffonul de matase si chiffonul de polyester:
Chiffonul de matase :
- Matasea naturala are rezistenta cea mai mare la rupere dintre materialele naturale. Proprietatile sunt determinate atat de structura, cat si de rasa viermilor de matase.
- Matasea are o mare capacitate de absorbtie a apei (este mai higroscopica) intr-un procent de 11%. Prin umezire, rezistenta matasii scade cu cca. 15%, elasticitatea sporeste cu
cca. 25%, insa apa dura ii reduce luciul si moliciunea, de aceea este recomandata curatarea uscata ( chimica) a produselor realizate din matase naturala.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Marfurilor Textile.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!