Analiza Comparativă a Calității Aparatelor Foto Digitale

Cuprins referat Cum descarc?

Capitolul 1. SCURT ISTORIC AL APARATELOR FOTO DIGITALE 3
Capitolul 2. PREZENTAREA TEORETICA A CARACTERISTICILOR DE CALITATE ALE APARATELOR FOTO DIGITALE 9
Capitolul 3. ANALIZA COMPARATIVA A CALITATII APARATELOR FOTO DIGITALE 11
Capitolul 4. CONCLUZII 20
Bibliografie 23


Extras din referat Cum descarc?

Capitolul 1. SCURT ISTORIC AL APARATELOR FOTO DIGITALE
Aparatele foto digitale sunt marfuri electrice ce permit captarea imaginilor pe un sensor. Unele aparate sunt capabile si de inregistrari audio/video, astfel depasind vechile aparate cu film. Aparatul foto digital are capacitatea de a stoca sute de poze cu ajutorul cardului de memorie si vizualizarea pozelor imediat dupa inregistrarea pe un display. 
Fotografia digitala are un mare succes datorita numeroaselor avantaje care le ofera fata de fotografia "clasica" pe film: costul scazut per imagine, pretul filmului, al developarii si in functie de modul de utilizare. In plus, oferta de medii de stocare este foarte mare, asfel putem realiza sute sau chiar mii de poze fara sa le descarcam pe calculator. Singura investitie este aparatul digital, mediile de stocare, si acumulatorii sau bateriile. Dezavantajele sunt putine: aceste imagini nu pot fi marite foarte mult, acesta este o problema in cazul profesionistilor, un alt dezavantaj este ca unele aparate consuma deosebit de multa energie, si vor fi necesari destui acumulatori de rezerva mai ales daca pozati in natura sau in locuri unde nu aveti acces la o priza. Ca si orice aparat electronic, si un aparat digital nu va putea fi folosit la temperaturi foarte scazute. Avantajele insa depasesc din plin aspectele negative: astfel o data capturata, imaginea deja se afla intr-un format care o face destul de usor de prelucrat si de distribuit. Un lucru foare important este ca puteti vedea poza imediat dupa ce ea a fost facuta, astfel facand alta poza puteti retusa unele mici defecte din poza si astfel puteti creea poze mai bune. In plus daca ati facut o poza si nu va place o puteti sterge imediat din memorie. 
O istorie mai indepartata
In 1961 aparea lucrarea,,Navigatie prin imagine mozaic pentru calatorii interplanetare" a lui Eugene F. Lally. In ea erau incluse elemente de design care prevesteau prima camera digitala. 
Istoria camerelor digitale incepe insa cu camere analogice. Unii sustin ca, in 1972, Texas Instruments ar fi schitat o camera analogica fara film, dar nu a construit-o. Prima incercare cunoscuta de realizare a unui asemenea dispozitiv apartine lui Steven Sasson, inginer la Eastman Kodak (Figura 1.1). Prototipul cantarea 3,6 kg, inregistra imagini pe caseta si avea un senzor de 0.01 MP. 
Figura 1.1
Camera lui Steven Sasson-1975
In 1976, Fairchild lansa prima camera comerciala cu CCD , dar tot analogica, folosita de Procter & Gamble pentru inspectarea produselor. In anul urmator a venit randul celor de la Konica sa lanseze C35-AF, prima camera foto compacta cu autofocus, dar pe film. 
Insa 1981 urma sa fie anul in care aparea prima camera similara ca si concept cu ce cunoastem in ziua de azi. Sony Mavica- Magnetic Video Camera (Figura 1.2) era in esenta o camera analogica de captura video, dar ea salva imagini pe dischete de 2" numite Mavipack. O astfel de discheta putea acomoda 50 de imagini cu rezolutia de 570x490 (aproximativ 0.3 MP). 
Figura 1.2 
Sony Mavica- schita primului model
Un alt moment notabil al epocii analogice poate fi considerat lansarea in 1988 a lui Canon Xapshot (Figura 1.3), prima camera analogica pentru consumatori. Figura 1.3 Canon Xapshot
Era digitala
Majoritatea sunt de parere ca prima camera digitala cu mediu de stocare detasabil a fost Fuji DS-1P anuntata in 1988. Cardul de memorie dezvoltat impreuna cu Toshiba avea 16 MB. A ramas insa doar anuntata pentru ca nu a fost livrata nici in Statele Unite si nici in Japonia. 
In 1990 aparea Model 1 produs de Dycam si comercializat in unele tari sub numele de Logitech Fotoman (Figura 1.4). Dispunea de un senzor CCD, memorie interna si posibilitatea de a se conecta la calculator pentru descarcarea imaginilor. 
Figura 1.4 Logitech Fotoman
In 1990, compania Kodak a prezentat publicului DCS 100, primul aparat de fotografiat digital disponibil in comert. Pretul sau ridicat indica o utilizare numai in fotojurnalism si aplicatii profesionale, dar incetul cu incetul si ramura digitala a fotografiei a devenit disponibila in comert.


Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza Comparativa a Calitatii Aparatelor Foto Digitale.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 5 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!