Analiza comparativă a aspiratoarelor de praf - studiu de caz

Previzualizare referat:

Cuprins referat:

1. Aspiratorul - prezentare generala.
2. Prezentarea produselor.
3. Caracteristici de calitate.
4. Metode de evaluare si ierarhizare a produselor.

Extras din referat:

In zilele noastre aspiratorul reprezinta o necesitate, cu ajutorul caruia curatenia unei incaperi se realizeaza fara prea mult efort.

Aspiratoarele de praf electrice sunt destinate colectarii prafului si a impuritatilor de pe diferite obiecte casnice si din incaperi. Unele tipuri de aspiratoare pot efectua si alte operatiuni : de pulverizare, de spalare, de vopsire.

Avantajele utilizarii aspiratorului

Aspiratorul reprezinta una dintre cele mai bune inventii ale secolului nostru. Oricine a inteles de ce este atat de important acest aparat cu ajutorul caruia poti sa lustruiesti incaperea in care locuiesti in cateva minute.

Daca se doreste un aspirator doar pentru praf se poate alege orice model din orice gama in functie de caracteristicile dorite (dimensiuni, nivel de zgomot, pret) sau un aspirator multifunctional ce va face totul: va aspira praful din tot apartamentul (chiar si din cele mai inguste locuri), va aspira pamantul si alte impuritati de pe terasa, va spala si curata covoarele textile in doua treceri temeinic si in profunzime, va spala si sterge geamuri, va indeparta firele de par ale animalelor pa care le detineti in apartamentul dumneavoastra, va indeparta praful din colturi, caneluri si orificii si multe alte operatii de curatare.

Toate aceste operatii sunt realizate cu o tehnologie de varf ce asigura un confort deosebit. Dintre noile si cele mai importante realizari in domeniu putem aminti telecomanda cu infrarosii incorporata in maner, cu ajutorul careia se poate comanda cu usurinta, fara a fi nevoie sa va aplecati inutil, iar tubul de aspiratie telescopic poate fi reglat fara trepte exact la lungimea dorita de dumneavoastra.

Pentru persoanele alergice la praf exista diverse sisteme de filtrare a prafului si mirosurilor neplacute ce asigura o puritate absoluta a aerului de evacuare.

Pentru covoare si spatii plate exista perii ce se comuta automat asigurand o aspirare perfecta in ambele situatii. In ceea ce priveste colectarea prafului, aspiratoarele sunt dotate cu cate un sac usor detasabil, incapator, din panza sau hartie si filtru electrostatic pentru o filtrare cat mai buna a prafului.

Unele aspiratoare sunt dotate cu o curea de transport ce asigura un confort sporit pentru aspirarea comoda a treptelor si a spatiilor foarte inguste. Proiectarea compacta aerodinamica si greutatea mica face ca aceste aparate electrocasnice sa fie deosebit de practice si usor de utilizat, oferind rezultate foarte bune de curatare.

Pentru o curatenie rapida, aspiratorul cu acumulatori este indicat pentru curatenia curenta, cum ar fi aspirarea de praf, firimituri, scrum, pamant de flori, chiar si lichide. Este prevazut cu filtru permanent lavabil, rezervor de aspiratie transparent, adaptator pentru incarcarea acumulatorilor si dispozitiv pentru montarea pe perete.

Avand atatea intrebuintari si oferindu-ne atatea satisfactii, aspiratorul este un aparat ce nu trebuie sa lipseasca din nici o locuinta. El ne ajuta sa avem o viata mai comoda si mai curata.

Principiul de functionare si partile componente

Aspiratoarele functioneaza prin crearea unei depresiuni in interiorul corpului aparatului in care aerul este aspirat cu praful si impuritatile detasabile. Impuritatile sunt retinute pe un filtru, iar aerul trece mai departe si raceste motorul, fiind apoi refulat in exteriorul aparatului.

Bibliografie:

Aspirator Daewoo RC 300 http://www.zassproteus.ro/detalii/43/Aspirator-Daewoo-RC-300/ http://www.ecumparaturi.ro/electrocasnice/11022/Aspirator_Daewoo_RC_300

Aspirator Samsung SC 4022 http://www.emag.ro/aspiratoare/aspirator-samsung-sc-4022--pSC4022 http://www.mediadot.ro/produse/132-electrocasnice/134-aspiratoare/2932-aspirator-samsung-sc-4022-gama-4000.html

Aspirator Bosch BSN 1600 http://www.shopmania.ro/magazin~online-aspiratoare~produs-bosch-bsn-1600~p-505854.html http://www.e7.ro/aspirator-bosch-bsn-1600-pr-9543.html

Aspirator Philips Expression FC 8602 http://www.smartbuy.ro/product--Aspirator++Expression+FC+8602--17760.html http://www.ecumparaturi.ro/electrocasnice/8699/Aspirator_Philips_Expression_FC_8602

Aspirator LG V-CB 584 STV http://www.compari.ro/aspiratoare-c3170/lg-v-cb-584-stv-p3944780.html

Aspirator Electrolux ZCX6201 http://www.cucina.ro/Aspirator_Electrolux_ZCX6201-1022-pd.ashx http://www.emag.ro/aspiratoare/aspirator-electrolux-zac6716--pZAC6716

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza Comparativa a Aspiratoarelor de Praf - Studiu de Caz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
1 622 cuvinte
Nr caractere:
10 418 caractere
Marime:
70.27KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Merceologie
Tag-uri:
produse, caracteristici
Predat:
la facultate
Materie:
Merceologie
Profesorului:
Mihaescu Gabriel
Sus!