Analiza calității mărfii Biscuiți Croco comercializată pe piața Municipiului Pitești

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 981
Mărime: 139.42KB (arhivat)
Publicat de: Andrei S.
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. 1) GAMA SORTIMENTALĂ A BISCUIȚILOR “CROCO”(PETIT BEURRE), VARIANTA SIMPLĂ, COMERCIALIZATĂ PE PIAȚA MUNICIPIULUI PITEȘTI; 1
  2. 2) CARACTERISTICILE DE CALITATE SPECIFIC MĂRFII “BISCUIT CROCO”, VARIANTA SIMPLĂ (PRODUS + AMBALAJ): 2
  3. 3) CONCLUZII: 4
  4. 4) ANEXE: 4

Extras din referat

1) Gama sortimentală a biscuiților “Croco”(Petit Beurre), varianta simplă, comercializată pe piața municipiului Pitești;

Biscuiții sunt un produs obținut prin amestecarea făinii de grâu, a zahărului și a agenților de afânare, cu sau fără alte adaosuri.

Ei fac parte din grupa produselor de panificație, având o valoare energetică ridicată. Sortimentul de biscuiți este numeros datorită pretabilității adaosurilor și varietatea formelor, dar și a ambalajelor. Astfel, biscuiții “Croco”(Petit Beurre) sunt produși și comercializați într-un sortiment variat de S.C. CROCO S.R.L.:

- CROCO-Biscuiți PETIT BEURRE 100g (28 bucați)-simpli, fără adaosuri în amestec omogen și fără adaosuri în amestec eterogen;

- CROCO-Biscuiti MINI PETIT BEURRE 44g (72 bucăți)- simpli, fără alte adaosuri;

- CROCO-ROCO Biscuiți cu cremă cacao 150g (23 bucăți), 600g (48 bucăți), 56g (2 bucăți)- simpli, fără alte adaosuri, umpluți (cremă cacao);

- CROCO-Biscuiți PETIT BEURRE 2x100g (300g)- simpli, fără alte adaosuri;

- CROCO-Biscuiti PETIT BEURRE 5x100g (500g)- simpli, neumpluți și fără alte adaosuri;

- CROCO-Biscuiți cu cremă cacao, vanilie 32g- simpli, fără alte adaosuri, umpluți (cremă vanilie sau cacao);

- CROCO-Biscuiți cu cremă cacao 25g- simpli, fără alte adaosuri, umpluți (cremă cacao);

- CROCO-ROCO Biscuiți PETIT BEURRE 100g- simpli, fără alte adaosuri, neumpluți.

2) Caracteristicile de calitate specific mărfii “Biscuit Croco”, varianta simplă (produs + ambalaj):

A. Caracteristici tehnico-funcționale

Proprietăți fizice Proprietăți chimice Proprietăți funcționale

1) Proprietăți fizice generale:

- starea de agregare: solidă (ambalaj + produs)

- proprietăți de masă: masa netă 100g e

- proprietăți dimensionale (Lxlxh): 16 cmx5,2cmx4,5cm

- higroscopicitatea: hygroscopic (produs-absoarbe umezeala), nehigroscopic (ambalaj-nu absoarbe umezeala)

- porozitate sau compactitate: porozitate (produs), compactitate (ambalaj + produs)

2) Proprietăți fizice speciale:

- proprietăți mecanice: duritate mică, rezistență mică (produsul se sfărâmă) și medie (ambalaj), deformare plastică.

- proprietăți optice: culoare crem (produs) și predominant roșu (ambalaj), opac (produs + ambalaj), mat (produs), lucios (ambalaj)

- proprietăți termice: bune conducătoare de căldură (produs + ambalaj)

- proprietati electrice: izolatoare electrice (produs + ambalaj).

- compoziția chimică: substanțe nutritive: lipide, glucide, proteine, fibre, acizi grași, etc.;

- nu prezintă contaminanți si poluanți (produs), material plastic (ambalaj)

- comportarea la agenți chimici: nu este specificată. - posibilitate de conservare: a se pastra la loc răcoros (produs);

- valoare energetic: 1911 kJ, 455 kcal per 100 g produs;

- mânuire ușoară;

- ocuparea unui spațiu restrâns în timpul păstrării (forma simplă, greutate și dimensiuni reduse, fără sisteme proprii de manipulare);

- nu necesită preparare înainte de consum;

- posibilitatea de dozare a produsului în ambalaj;

- închiderea ermetică a ambalajului ( lipire pe mijloc și la capete);

- compartimentarea produsului/ambalajului: fără obiect;

- posibilitatea de vizualizare a conținutului: ambalaj opac;

- mesajul informational transmis de etichetă: complet, tradus în limba română;

Valabilitatea produsului: a se consuma de preferință înainte de (este trecut pe ambalaj);

- asigurarea service-ului: nespecificat.

Preview document

Analiza calității mărfii Biscuiți Croco comercializată pe piața Municipiului Pitești - Pagina 1
Analiza calității mărfii Biscuiți Croco comercializată pe piața Municipiului Pitești - Pagina 2
Analiza calității mărfii Biscuiți Croco comercializată pe piața Municipiului Pitești - Pagina 3
Analiza calității mărfii Biscuiți Croco comercializată pe piața Municipiului Pitești - Pagina 4
Analiza calității mărfii Biscuiți Croco comercializată pe piața Municipiului Pitești - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Analiza calitatii marfii Biscuiti Croco comercializata pe piata Municipiului Pitesti.docx

Alții au mai descărcat și

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Reciclarea Autovehiculelor Scoase din Uz

CE INSEAMNA RECICLAREA? Recilarea este un concept tot mai des intalnit inca din secolul al XX-lea care doreste limitarea risipei de resurse pentru...

Mierea, zahărul și produsele zaharoase

Produsele apicole: - produse apicole naturale directe: - mierea; - ceara; - propolisul; - polenul; - lăptişorul de matcă; - veninul de...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Ai nevoie de altceva?