Ambalarea și Etichetarea Vinurilor

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Merceologie
Conține 1 fișier: pptx
Pagini : 21 în total
Mărime: 3.16MB (arhivat)
Publicat de: Alexe Alexe
Puncte necesare: 6

Extras din referat

Orice ambalaj indepineste mai multe functii,

dupa cum urmeaza:

- delimiteaza, pastreaza si protejeaza vinul;

- prin forma, culoare etc. promoveaza produsul

si atrage atentia consumatorului;

- servste ca mijloc de transmitere de informatii si

protectie a consumatorului.

Recipiente propriu-zise:

- buteliile din sticla;

- buteliile din materiale plastice;

- cutiile din carton;

- bag-in-box;

- cutiile metalice.

Butelia din sticla este cel mai cunoscut si totodata cel mai apreciat

amabalaj pentru vin.

Avantajele folosirii recipientilor din sticla sunt urmatoarele:

sticla este inerta d.p.d.v. chimic si impermeabila pentru gaze si

lichide, igienica, usor de spalat si reciclabila;

nu are gust sau miros – deci protejaza exceptional gustul si mirosul

produsului;

sticla este un material ce poate fi colorat cu usurinta, prelucrat in

diverse forme, rezistent la presiunea anumitor produse cum ar fi

vinurile spumante;

sticla este un material ieftin, folosit de foarte multa vreme - deci

este bine cunoscut si caracterizat, si care poate fi reciclat in mod

repetat.

Buteliile din materiale plastice (polietilena – PE sau polietilena tereftalat – PET), folosite la imbutelierea vinurilor de consum curent, au dezavantajul ca sunt poluante, au inertie chimica insuficienta, sunt permeabile pentru oxigen si nici nu permit folosirea dopurilor de pluta.

Conținut arhivă zip

  • Ambalarea si Etichetarea Vinurilor.pptx

Alții au mai descărcat și

Caracterizare Merceologica de Produs - Borsec

I. Apa e viata Apa este constituentul de baza al tuturor organismelor vii, intre 50 si 90% din greutatea acestora fiind apa. Protoplasma, materia...

Analiza merceologică a săpunului Dove

INTRODUCERE 1.SCURT ISTORIC - cum s-a nascut si care sunt produsele Unilever? In anul 1920 Pe fondul unei extinderi rapide, companiile care aveau...

Analiza Merceologică a Produsului de Panificație

Cap. I.Scurt istoric al pâinii Unul dintre cele mai vechi alimente, pâinea datează din Neolitic (“epoca pietrei lustruite”), o perioadă...

Rolul organizațiilor internaționale în dinamica securității globale

Organizatiile internationale permit statelor sa abordeze împreuna problemele comune, în cadrul unui proces decizional colectiv, chiar daca unele...

Bazele Merceologiei

CAPITOLUL I: OBIECTUL DE STUDIU AL MERCEOLOGIEI 1.1. Obiectul de studiu al merceologiei Stiinta marfurilor – Merceologia – are ca obiectiv...

Bazele Merceologiei

1.1 Obiectul merceologiei Etimologia cuvântului “merceologie” provine de la cuvântul merx (limba latină) – marfă logos (limba greacă) – ştiinţă...

Tehnici și metode moderne de control în sistemele de fabricație

momente istorice şi factori cu implicaţii importante în ceea ce priveşte calitatea: omul şi-a dezvoltat gustul pentru mai bun şi mai frumos din...

Te-ar putea interesa și

Dimensionarea unei secții de obținere a vinului sec

Capitolul I Generalităţi 1.1.Generalităţi privind viticultura şi vinificaţia în România Plantaţiile de viţă-de-vie sunt grupate, teritorial, în...

Studiul Calității Produselor Alimentare Oferite pe Piață

CAPITOLUL I ASPECTE GENERALE ALE CALITĂŢII MĂRFURILOR 1.1. Calitatea mărfurilor Calitatea mărfurilor este o problemă care mobilizează preocupări...

Proiectarea unei Secții pentru Obținerea Vinurilor Spumoase

MEMORIU TEHNIC Calitatea vieţii , una din condiţiiile existenţei umane , este determinată in mare măsură de calitatea bunurilor materiale în...

Plan de afaceri pentru modernizarea unei firme vinicole din comuna Ceptura - Județul Prahova

INTRODUCERE MANAGERUL ŞI VITICULTORUL DE AZI Este fără doar şi poate o modă astăzi în multe medii frecventate de oamenii tineri a discuta şi...

Analiza și calitatea băuturilor alcoolice

Argument Bauturile alcoolice sunt alimente facultative in alimentatia omului; totusi, ele sunt aproape nelipsite in consumul zilnic al populatiei....

Evaluarea Calității Vinului Roșu

The evaluation of red whine quality Cuvinte cheie: vin roşu, defect, calitate, falsificare, proprietate, sortiment (Abstract): Extremely...

Falsuri în industria alimentară

Cap. I. Motivaţia proiectului Odată cu comerţul de vinuri au apărut şi fraudele, prin care un vin obişnuit, de calitate inferioară, se vindea sub...

Ambalarea și Etichetarea Vinului

Vinul are o istorie lungă , o chimie complexă pentru unii , mai degrabă o alchimie – o carieră splendidă în literatură – ce alt produs alimentar a...

Ai nevoie de altceva?