Ambalaje Speciale

Cuprins referat Cum descarc?

1. Tipuri de ambalaje
1.1.Generalitati
1.2. Exemple de ambalaje
2. Clasificarea ambalajelor
3. Materiale de ambalat, ambalaje speciale
3.1.Hartia anticoroziva Cortec VpCI(TM)
3.2.Banda de polypropylena 
3.3.Banda din polyester
3.4. Banda de fibra
3.5. Banda de otel
4. Exemple de ambalaje speciale
4.1. Cutii si ambalaje izoterme
4.2. Ambalaje cu constructie speciala
4.3. Ambalaje pentru articole tehnice
4.4. Recipiente deseuri medicale
4.5. Produse din carton 
4.5.1. Specificatii tehnice pentru Carton Alfa Triplex
4.5.2. Avantajele utilizarii cartonului ondulat
4.6. Ambalaje speciale cu protectie ridicata
5. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1.1.Generalitati

Exigentele pe care trebuie sa le satisfaca ambalajele depind de felul marfii, de masa sa, de dimensiunile sale, de forma sa, de compozithia sa si de riscurile de avariere inerente naturii sale. Ele depind, In afara de modul de transport, de itinerar, precum si de conditiile de folosire a ambalajului (ambalaj pierdut sau reutilizabil). Problema de a sti daca coletele sunt reunite In unitati mai voluminoase Imbraca de asemenea o deosebita importanta.
Ambalajele coletelor izolate trebuie sa satisfaca exigente speciale. Aceste ambalaje trebuie sa fie in asa fel concepute incat sa faciliteze manipularile si sa asigure o incarcatura stabila (stivuire).
Expeditiile de marfuri neambalate sau al caror ambalaj prezinta defecte evidente, cum ar fi urme de uzura, avarii, reparatii executate prost sau inchizatori defectuoase, trebuie sa fie refuzate daca pentru marfa aceasta reprezinta un pericol inevitabil. 

1.2. Exemple de ambalaje

Lazi

Prin lazi se inteleg ambalaje inchise din toate partile, confectionate din scanduri, din placaj, din material plastic, din metal sau din combinatii de materiale de exemplu: lemn/carton ondulat. Pentru a preveni pagubele la alte marfuri, trebuie ca balamalele, inchizatorile, mijloacele de apucare si altele, pe cat posibil, sa fie incastrate, iar cuiele si suruburile sa nu iasa. Benzile de balotare de otel si din material plastic asigura o imbunatatire substantiala a rezistentei unei lazi. Lazile grele trebuie sa fie prevazute, pe suprafata de asezare, cu traverse de lemn care sa permita manipularea cu ajutorul stivuitoarelor. sipcile de intarire a fundului si a capacului vor fi fixate cu dispozitive de intrepatrundere adecvate pentru a asigura o buna stabilitate a lazilor stivuite.

Lazile sunt indicate pentru ambalarea marfurilor grele sau fragile. Eficacitatea ambalajului nu depinde numai de soliditatea lazii, dar in aceeasi masura si de atentia care este acordata ambalarii din interior (asigurare, impanare).

Cadre

Prin cadre se inteleg ambalaje de tip rama, autoportante, constituite din scanduri si sipci. Un cadru bine conceput se distinge mai ales prin legaturile de unghi rezistente si sipcile de intarire dispuse in diagonala pentru a impiedica orice deformare.
Consolidarea cu ajutorul benzilor de otel mareste si mai mult rezistenta. Cadrele trebuie sa fie suficient de rezistente si sa fie in asa fel construite incat sa poata fi stivuite. Cadrele grele trebuie sa fie prevazute, pe suprafata de asezare, cu traverse de lemn care sa permita manipularea cu ajutorul stivuitoarelor. Marfurile trebuie sa fie fixate cu atentie in interiorul cadrelor.

Cutii din carton compact si din carton ondulat

Calitatea cutiilor din carton compact si din carton ondulat trebuie adaptata masei si felului continutului. Existenta unei ambalari interioare suficiente, dimensiunile cutiei si starea sa (ambalaj nou sau ambalaj ce se poate refolosi) sunt criterii importante pentru a aprecia daca cutiile din carton, carton compact sau carton ondulat sunt apte pentru transport. Trebuie, printre altele, sa se tina cont daca marfa este sau nu autoportanta si daca modul de asamblare si de inchidere corespunde exigentelor transportului.

Cutiile din material plastic (polistiren expandat si materiale similare)

Daca piesele din material plastic mulat (polistiren expandat etc.) sunt folosite ca unic ambalaj pentru anumite marfuri, este necesar a se veghea ca la muchii si colturi sa nu fie fisuri sau sparturi. Inchiderea trebuie sa asigure mentinerea ansamblului pieselor care constituie ambalajul.
Ambalajele noi din carton, purtatoare ale unei stampile de calitate sau de recunoastere internationala, aplicate sub controlul unei retele, sunt considerate ca fiind suficiente daca sunt folosite in conformitate cu conditiile fixate.

Tambure de fibra

Prin tambure din fibra se inteleg recipientele cilindrice al caror invelis este constituit din mai multe straturi de hartie lipita. Capacele si fundurile sunt constituite fie tot din mai multe straturi de hartie lipita, fie din placaj, din tabla sau dintr-o combinatie a acestor materiale. Fundul este fixat de invelis printr-o centura metalica montata (incercuita). Capacele trebuie sa fie asigurate prin intermediul inchizatorilor cu extensor.
Tamburele din fibra se folosesc si pentru produsele vascoase sau lichide, cu conditia ca tamburele sa fie cu peretii interiori impregnati sau prevazuti cu un al doilea ambalaj interior din material plastic.

Galeti din material plastic

Galetile din material plastic trebuie sa fie prevazute cu un capac care sa se inchida bine si sa fie asigurat impotriva oricarei deschideri intempestive. Galetile din material plastic sunt adecvate materialelor uscate sau vascoase, mai putin celor lichide.

Recipiente din tabla sau din aluminiu (butoaie, bidoane)

Butoiaiele si bidoanele metalice sunt recipiente destinate, in primul rand, transportului si depozitarii produselor Iichide, vascoase sau pulverulente.
Butoiaiele si bidoanele cu deschidere totala trebuie sa fie prevazute cu capace cu inchidere etansa si sa fie asigurate Impotriva oricarei deschideri intempestive. Sunt considerate ca satisfacatoare capacele care sunt asigurate cu ajutorul inchizatorilor cu extensor, cu centuri metalice adecvate sau cu benzi de etansare de 30 mm latime. In schimb, folosirea limbilor metalice indoite este insuficienta.


Fisiere in arhiva (1):

  • Ambalaje Speciale.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!