Alimentatia Pisicilor

Cuprins referat Cum descarc?

Alimentatia pisicilor
Alimentatia pisicilor in functie de varsta
Nutritia pisicilor 
Aparatul digestiv
Stiati ca


Extras din referat Cum descarc?

Pisica este un carnivor strict. Ea s-a adaptat, in cursul evolutiei sale, la o alimentatie aproape exclusiv pe baza de carne, caracterizata prin multa apa, proteine, materii grase, prin prezenta (mai ales in ficat) a vitaminei A in natura si prin bogatia in vitamina B, precum si printr-o absenta aproape totala a glucidelor. Totusi, nevoile de minerale sunt aceleasi cu ale altor  specii  carnivore domestice.
Cantitatile de alimente zilnic necesare pot fi ajustate in functie de valoarea energetica a acestora. 
Aceasta se poate defini ca fractiunea utila organismului, dupa deducerea pierderilor fecale, urinare si gazoase. Calculata dupa consistenta in proteine, glucide necelulozice si lipide, afectate de anumiti coeficienti (in cazul pisicii, proteine: 3,45, glucide: 3,27 si materii grase: 8,02), ea este evaluata in kilocalorii de energie metabolizabila. Bineinteles, trebuie adaptat nivelul alimentar al fiecarei pisici, in functie de evolutia intretinerii sale.
Alimentatia pisicilor in functie de varsta
Pisoii nou-nascuti 
In general, in primele 3 saptamani de viata, pisoii se vor hrani in totalitate cu laptele matern, nefiind necesara suplimentarea acestuia. Exista situatii insa cand, din cauza numarului mare de pisoi fatati sau o stare patologica a mamei care determina o secretie insuficienta de lapte, sa fim nevoiti sa alimentam pisoii cu lapte artificial special destinat acestora. In functie de momentul in care se trece la alaptarea artificiala, numarul meselor scade de la 8 pe zi (fatare), la 6, 4 si 2 mese, in fiecare saptamana eliminandu-se cate o masa, pana la intarcare.


Fisiere in arhiva (1):

  • Alimentatia Pisicilor.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* Prețul este fără TVA.

Hopa sus!