Virginia Henderson

Extras din referat Cum descarc?

Nascuta in 30 Noiembrie 1897 
Decedata in 19 Martie 1996 
Virginia Henderson si-a terminat studiile la scoala Army School of Nursing din Washington in 1921. Ea a fost membra a Scolii Columbiene de asistente avand diploma de la colegiul profesorilor al Universitatii Columbia si a fost membra a facultatii intre anii 1930 si 1948. Ea a editat si a scris mai multe carti si manuale despre principiile si practicile nursingului si anume: in 1960 Basic principles of nursing care, in 1966 The nature of nursing, in 1969 ICN basic principles of nursing care si in 1991 The nature of nursing-Reflections after 25 years.
In 1953 ea s-a alaturat scolii de asistente din Zale, o asociatie potrivit careia pentru prima data impreuna cu Annie Warburton Goodrich au fost indrumatoare timp de multi ani pentru generatii de un succes desvarsit. A urmat pe urma o perioada stralucita , intre ani 1955  1978 avand un succes bine meritat, publicand si 3 carti de referinta.
Cu un corp de invidiat, cu ochii mari si albastri, purtand mereu doar haine elegante ea a fost denumita o femeie model pentru multe asistente. Ea era plina de umor binedispunand pe cei din jur intotdeauna. A ramas cunoscuta pe plan mondial pentru pregatirea ei in vederea studierii nursingului, de aceea este una dintre cele mai de pret descoperiri de seama pentru literatura nursingului. Si astazi aceasta Societate a Cercetarii Nursingului este in continuare in dezvoltare dar pe alta cale si anume functionand on-line.


Fisiere in arhiva (1):

  • Virginia Henderson.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!