Tratarea afecțiunilor și a traumatismelor mâinii - metode de tratament

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Am realizat un mini dispozitiv pntru tratarea afectiunilor si a traumatismelor mainii, care tine cont de caracteristicile anatomice si functionale unice ale mainii. Noi credem ca uilizarea mini fixatorului este mult mai putin traumatica decat interventiile chirurgicale deschise pentru tratarea afectiunilor mainii. In plus, metodele noastre de tratament fac posibila abordarea patologiei severe a mainii fara necesitatea de grefare de tesut tegumentar sau osos. La nevoie, efectuam corticotomii de alungire printr-o incizie de 4 mm, utilizand un osteotom de dimensiuni corespunzatoare.

Dispozitivul consta dintr un numar redus de piese care pot fi asamblate intr un numar mare de configuratii variate, in functie de scopul terapeutic propus (fig. 13. 1). Componentele de baza sunt utilizate pntru reducerea si fixarea fracturilor si pentru alungirea metacarpienelor, metatarsienelor si falangelor (fig. 13. 2). Aplicatiile clinice sunt cel mai bine ilustrate prin exemple.

Un pacient de 16 ani cu o fractura Bennett de 8 zile a fost internat in institutia noastra. Fixatorul a fost aplicat pe metacarpianul I (fig. 13. 3). Fixarea a durat doar 26 de zile.

O pacienta de 29 de ani cu o fractura transversala a metafizei proximale a metacarpianului V (fig. 13. 4) de 6 zile a fost tratata prin osteosinteza inchisa cu mini-fixatorul nostru, utilizand componentele de baza. Fixarea a durat 40 de zile.

Noi utilizam adeseori mini fixatorul pentru reconstructie ortopedica, asambland componentele in acelasi mod ca si pentru oasele membrelor inferioare. Am tratat o pacienta cu o scurtare congenitala bilaterala a metacarpienelor IV si V si o scurtare congenitala bilaterala a metatarsienelor IV (fig. 13. 5). Toate cele patru metacarpiene si ambele metatarsiene a fost alungite simultan. Tratamentul a durat 2, 5 luni pentru mana stanga si 3 luni pentru mana dreapta si pentru ambele picioare.

O pacienta de 7 ani prezenta anomalii congenitale bilaterale, constand din aplazia falangelor proximale ale indexului, amputatii prin falanga mijlocie ale degetelor III si IV ale mainii stangi si absenta degetului IV la mana dreapta, dincolo de falanga mijlocie, precum si absenta degetului V la mana dreapta, dincolo de baza falangei proximale (fig. 13. 6). Toate bonturile au fost alungite simultan. Tractiunea a durat 42 de zile pentru ambele maini; fixarea ulterioara a durat 43 de zile la mana dreapta si 48 de zile la mana stanga. Degetele au fost alungite intre 2 si 4 cm.

13. 1. 1 Contracturile metacarpo falangiene Pentru a corecta contracturile in flexie metacarpo falangiene sau pentru a preveni contracturile de flexie din timpul alungirii metacarpienelor, noi asamblam la dispozitiv o placa cu tije; placa este utilizata pentru a fixa cablurile care trec prin bazele falangelor proximale (fig. 13. 8). O ilustrare este cazul unei paciente de 23 de ani cu un bont post amputatie la baza falangei proximale a degetului mare de la mana (fig. 13. 9). Pentru a i imbunatati functia ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tratarea Afectiunilor Si A Traumatismelor Mainii Metode De Tratament
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
1 001 cuvinte
Nr caractere:
5 530 caractere
Marime:
6.57KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!