Tratarea Afectiunilor Si A Traumatismelor Mainii Metode De Tratament

Extras din referat Cum descarc?

Am realizat un mini dispozitiv pntru tratarea afectiunilor si a traumatismelor mainii, care tine cont de caracteristicile anatomice si functionale unice ale mainii. Noi credem ca uilizarea mini fixatorului este mult mai putin traumatica decat interventiile chirurgicale deschise pentru tratarea afectiunilor mainii. In plus, metodele noastre de tratament fac posibila abordarea patologiei severe a mainii fara necesitatea de grefare de tesut tegumentar sau osos. La nevoie, efectuam corticotomii de alungire printr-o incizie de 4 mm, utilizand un osteotom de dimensiuni corespunzatoare.
Dispozitivul consta dintr un numar redus de piese care pot fi asamblate intr un numar mare de configuratii variate, in functie de scopul terapeutic propus (fig. 13. 1). Componentele de baza sunt utilizate pntru reducerea si fixarea fracturilor si pentru alungirea metacarpienelor, metatarsienelor si falangelor (fig. 13. 2). Aplicatiile clinice sunt cel mai bine ilustrate prin exemple.
Un pacient de 16 ani cu o fractura Bennett de 8 zile a fost internat in institutia noastra. Fixatorul a fost aplicat pe metacarpianul I (fig. 13. 3). Fixarea a durat doar 26 de zile.
O pacienta de 29 de ani cu o fractura transversala a metafizei proximale a metacarpianului V (fig. 13. 4) de 6 zile a fost tratata prin osteosinteza inchisa cu mini-fixatorul nostru, utilizand componentele de baza. Fixarea a durat 40 de zile.
Noi utilizam adeseori mini fixatorul pentru reconstructie ortopedica, asambland componentele in acelasi mod ca si pentru oasele membrelor inferioare. Am tratat o pacienta cu o scurtare congenitala bilaterala a metacarpienelor IV si V si o scurtare congenitala bilaterala a metatarsienelor IV (fig. 13. 5). Toate cele patru metacarpiene si ambele metatarsiene a fost alungite simultan. Tratamentul a durat 2, 5 luni pentru mana stanga si 3 luni pentru mana dreapta si pentru ambele picioare.
O pacienta de 7 ani prezenta anomalii congenitale bilaterale, constand din aplazia falangelor proximale ale indexului, amputatii prin falanga mijlocie ale degetelor III si IV ale mainii stangi si absenta degetului IV la mana dreapta, dincolo de falanga mijlocie, precum si absenta degetului V la mana dreapta, dincolo de baza falangei proximale (fig. 13. 6). Toate bonturile au fost alungite simultan. Tractiunea a durat 42 de zile pentru ambele maini; fixarea ulterioara a durat 43 de zile la mana dreapta si 48 de zile la mana stanga. Degetele au fost alungite intre 2 si 4 cm.
13. 1. 1 Contracturile metacarpo falangiene Pentru a corecta contracturile in flexie metacarpo falangiene sau pentru a preveni contracturile de flexie din timpul alungirii metacarpienelor, noi asamblam la dispozitiv o placa cu tije; placa este utilizata pentru a fixa cablurile care trec prin bazele falangelor proximale (fig. 13. 8). O ilustrare este cazul unei paciente de 23 de ani cu un bont post amputatie la baza falangei proximale a degetului mare de la mana (fig. 13. 9). Pentru a i imbunatati functia ...


Fisiere in arhiva (1):

 • Tratarea Afectiunilor Si A Traumatismelor Mainii Metode De Tratament
  • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!