Transplantul

Extras din referat Cum descarc?

Ce este transplantul?
Transplantul este o modalitate de substitutie a insuficientei unui organ, tesut sau celulelor. 
Organele care pot fi transplantate sunt cordul, plamanii, ficatul, pancreasul si rinichii, tesuturile ce pot fi transplatate sunt corneea, pielea, oasele si tendoanele, la transplantul de celule discutam despre transplantul de celule stem (asa numitul transplant medular). 
Transplantul se poate realiza cu organe provenite de la doua tipuri de donatori: vii si aflati in moarte cerebrala. 
Transplantul de de la donator viu se poate realiza in cazul rinichiului, ficatului si a celulelor stem. 
Restul organelor si tesuturilor pot fi transplantate doar de la donator aflat in moarte cerebrala. In aceste conditii, din punct de vedere etic utilizarea donatorilor in moarte cerebrala este de preferat celei a donatorilor vii. Toata organizarea in vederea unui transplant ii revine coordonatorului de transplant. 
Strategii de rezolvare a crizei organelor pentru transplant 
In prezent, la baza donarii de organe sta ideea de altruism, dorinta de a face bine unui semen (de a oferi un ,,dar de viata") -  in cazul donatorului viu -  sau de a nu fi murit in van -  in cazul donatorului decedat. 
Studiile economice indica faptul ca oferirea de compensatii donatorilor se face pentru a stimula donarea si, totodata, pentru a reduce cheltuielile cu procedurile de mentinere in viata a primitorilor (cum este dializa), cu o crestere minora a costului total al transplantului, rezultand o cale cost-efectiva de obtinere si alocare a resurselor si de crestere a sansei de supravietuire a primitorilor


Fisiere in arhiva (1):

  • Transplantul.pptx

Bibliografie

http://www.e-transplant.ro/transplant/ce-este-transplantul/
http://www.sfatulmedicului.ro/Diverse/informatii-esentiale-despre-transplantul-de-organe_599


Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!