Stresul

Extras din referat Cum descarc?

Stresul ne afecteaza comportamentul, emotiile, gandirea si starea fizica. 
Exista trei faze prin care trece organismul: - faza de alarma, atunci cand factorul de stres actioneaza asupra noastra;  
- ea este urmata de o faza de aparare a organismului, in care parem mai intariti in fata problemelor;
- daca acest ciclu se repeta prea des, organismul ajunge in faza de epuizare: adrenalina creste concentratia acizilor grasi liberi, a colesterolului si trigliceridelor. 
Se modifica diversele concentratii si cantitati de hormoni si enzime. Acestea duc la acceleratia ritmului cardiac, dureri in piept, astm, hipertensiune, tromboza,, astm, dureri de stomac, de spate, de cap, musculare, infarct cardiac, diabet, caderea sistemului imunitar, urmata de cancer, boli de nervi, boli de piele, raceli dese si lungi etc. 
Activitatea profesionala, ca si modalitate esentiala a existentei umane la care nu se poate renunta, genereaza in societatea contemporana, cele mai multe situatii stresante.
,,In Uniunea Europeana, stresul in munca reprezinta a doua problema de sanatate legata de activitatea profesionala, dupa afectiunile dorsale, printre cele mai des intalnite problemele de sanatate de la locul de munca. Acesta afecteaza 28% dintre angajatii UE.
Stresul legat de locul de munca poate fi cauzat de numeroase evenimente. De exemplu, o persoana ar putea sa se simta sub presiune mare daca cererile din partea serviciului (numarul de ore, tot ce inseamna responsabilitate) sunt mai mari decat capacitatile persoanei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Stresul.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!