Stimularea Sexuala Si Reactiile Fiziologice

Extras din referat Cum descarc?

Stimularea sexuala poate fi de origine fizica sau psihica, reala sau imaginara si poate fi perceputa de receptorii senzoriali ai vazului, auzului, mirosului si cei tactili. Stimularea psihica se refera la activitatile tactile, la presiune sau la contactul corporal. Receptorii nervosi transfera acesti stimuli la maduva spinarii si apoi la creier. O mare varietate de contacte corporale: mangaieri ale zonelor erogene, sarutari, stimularea sanilor, stimularea manuala a organelor genitale, stimularea oral-genitala, stimularea anala si durerea sunt implicate in stimularea psihica. Preludiul sau stimularile precoitale includ contactele fizice si mangaierile facute cu scopul de a creste interesul si dorinta erotica. Ele variaza considerabil la nord-americani. 1. ZONELE EROGENE. Anumite regiuni ale corpului sunt bogate in terminatii nervoase susceptibile de a declansa dorinta erotica atunci cand sunt mangaiate. Organele genitale ale celor doua sexe sunt, evident, foarte erogene. Alte parti ale corpului precum gura, urechile, sanii, spatele, fesele, anusul, gatul, abdomenul si coapsele sunt considerate ca fiind zone erotice. La barbat, in afara de organele genitale, principalele zone erogene sunt coapsele, buzele si urechile; la femeie, acestea sunt sanii, coapsele si urechile (Goldstein 1976: 130). In afara de stimularea zonelor erogene, este important de inteles procesul de adaptare rapida a receptorilor tactili si a celor de durere. Aceste terminatii nervoase se adapteaza rapid, (1/100 secunde) atenuand in mod progresiv raspunsul in numai cateva secunde. Receptorii sensibilitatii tactile si cei ai presiunii raspund mai bine la variatiile de stimulare; dorinta erotica poate deci sa fie amplificata variind punctele de stimulare de la clitoris la sani spre exemplu, mai degraba decat de mentinerea stimularii in acelasi loc.
2. SARUTURI. Sarutul este specific fiintelor umane pentru a ajunge la stimularea erotica iar tehnica poate varia prin utilizarea buzelor sau a limbii. El implica simtul tactil, gustul si mirosul. Utilizarea sarutului ca activitatea precoitala variaza de la o cultura la alta. Anumite culturi valorizeaza mai mult contactele oral-genitale ca preliminarii. 3. STIMULAREA SANILOR. Dorinta erotica este de asemenea atinsa prin stimularea manuala sau orala a sanilor. Multe dintre femei experimenteaza senzatii de placere foarte mare ca raspuns la succtiunea mameloanelor. Stimularea sanilor provoaca contractii agreabile ale regiunii pelviene, precum si eliberarea oxitocinei, hormon ce stimuleaza secretia laptelui si contractiile uterine. Alaptarea este adesea asociata cu o placere sexuala putand sa conduca chiar la orgasm la anumite femei. In timpul preludiului, stimularea sanilor poate sa conduca la un inalt nivel de excitatie erotica. Stimularea erotica prin miros, gust, auz, vaz sau inchipuire este considerata a fi o stimulare de origine psihica in ceea ce priveste asocierea ei cu experiente anterioare traite, sperante sau dorinte ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Stimularea Sexuala Si Reactiile Fiziologice
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!