Sindromul De Nereceptivitate Androgenica

Extras din referat

- 2003 - Sindromul de nereceptivitate androgenica 2 Cuprins Introducere 3 1 Prima data 4 2 Natura A.
I. S.
5 2. 1 Hormonii 5 2. 2 Androgenii 5 2. 3 Dezvoltarea organelor genitale masculine 5 2. 4 Receptorul androgenic 6 3 Baza genetica a A.
I. S.
7 3. 1 Transmiterea genetica a A.
I. S.
8 4 Diagnosticarea A.
I. S.
9 5 Schimbarile hormonale in timpul copilariei si adolescentei 9 6 Tratamentul A.
I. S.
10 7 Consiliere si support 11 8 Concluzii 12 Bibliografie 13 Sindromul de nereceptivitate androgenica 3 Introducere Iesind din randul celor ce privesc situatiile medicale drept situatii medicale si nimic mai mult, avem sansa sa realizam cum vad pacientii nostri fenomenele bizare, uneori inexplicabile ce le afecteaza viata, de cele mai multe ori intr-o maniera de nedorit.
In postura unui viitor medic, mi-am pus si imi pun in continuare intrebarea cum voi putea sa-i explic pacientului meu situatia lui, in asa fel incat sa-l ajut nu sa-l deprim?. Cu siguranta sansa de a reusi acest lucru depinde in mare masura si de pacient, insa ramane totusi responsabilitatea curatorului sa realizeze un echilibru intre psihicul pacientului si starea acestuia. Sindromul A.
I. S.
(Androgen Insensitivity Syndrom) este un diagnostic printre cele de care vorbeam in paragraful anterior, dificil de explicat nu atat stiintific, cat prin modul in care acesta afecteaza o persoana. Chiar si in zilele noastre, mai ales in zilele noastre, se dovedeste totusi dificil de abordat un subiect legat de sexualitate. Tributar unor conceptii ce au avut la un moment dat suportul acelor vremuri, acest subiect ramane tabu. Consider insa ca este datoria noastra ca intr-un fel sau altul sa explicam pacientului ce i se intampla. As putea spune ca in acest fel facem noi primul pas in lupta cu boala, lupta ce in continuare va trebui sa o duca mai departe avand, bineinteles sprijinul nostru.
Autorul Sindromul de nereceptivitate androgenica 4 1 Prima data Anul 1953 a adus prima publicatie despre sindromul A.
I. S.
Autorul, un ginecolog american pe numele lui J. M. Morris a fost primul ce a intalnit aceasta afectiune.
Pacienta lui, o femeie normal dezvoltata anatomic, care insa nu avusese niciodata menstruatie. La un consult mai amanuntit medicul a observat ca pilozitatea axilara si pubiana a pacientei era foarte rara, in plus doua umflaturi laterale simetrice pubiene deschise chirurgical sau dovedit a fi doua testicule.
Femeia nu avea ovare si nici uter.
Vaginul scurt, se termina orb, in fund de sac.
Se stie astazi ca femeile cu sindrom A.
I. S.
au cromozomi sexuali masculini XY.
Sindromul de nereceptivitate androgenica 5 2 Natura A.
I. S.
A.
I. S.
este un sindrom X-linkat recesiv, consecinta lui fiind o masculinizare anormala ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Sindromul De Nereceptivitate Androgenica
    • Referat.doc

Imagini din acest referat

Ne pare rau, pe moment serviciile de acces la documente sunt suspendate.


Hopa sus!