Sifilisul Tratamentele Sifilisului

Extras din referat Cum descarc?

Definitia sifilisului infectia sifilitica este o boala venerica de mare gravitate pe plan social si individual, care a constituit unul din cele mai mari flageluri si calamitati ce s-au abatut asupra omenirii.
Etiologia agentul cauzal este TREPONEMA PALLIDUM (Spirocheta pallida). Este un macro-organism spiralat cu lungime de 6-15mm si diametrul de 0, 09-0, 18 mm, avand ambele capete ascutite.
adenopatie regionala serologie Sancrul sifilitic - apare la locul de inoculare dupa 3-4 saptamani de incubatie asimptomatica.
Sifilisul primar - debuteaza cu o mica pata ce se exulcereaza repede, capatand culoare rosie sau galbuie acoperita de o serozitate clara, stralucitoare. Are margini sterse nedureroase, iar in 4-5 zile capata aspectul tipic eroziune rotund-ovala, contur net, nedureroasa, culoare rosiatica cu baza indurata, cartonat sau nodular.
Examen histologic - sancrul tipic este intalnit la 60% din cazuri. Netratat, sifilomul se vindeca spontan in 35-45 de zile lasand o cicatrice hiperpigmenatara.
2) Adenopatia sifilomului primar a) apare dupa 7-8 zile de la instalarea sancrului Are urmatoarele caractere: este regionala satelita este poliganglionara b) ganglionii au marimi variabile c) ganglionii sunt inodori, duri 3) Serologia in sifilisul primar In primele 15-20 zile negativa. Diagnosticul de laborator este pus pe examenul microscopic. Aceasta perioada se numeste perioada sifilisului primar seronegativ. Odata cu aparitia serologiei pozitive se instaleaza perioada sifilisului seropozitiv.
II. Siflisul secundar: se caracterizeaza prin: eruptii cutanate generalizate se asociaza cu manifestari viscerale, apar leziuni intr-un interval lung, intre 65 zile pana la 2-3 ani.
sifilidele bogate in spirachete si contagioase Clasificarea sifilidelor dupa aparitie: - sifilide in prima izbucnire - sifilide de a doua izbucnire Manifestari generale in sifilisul secundar: -febra -cefalee -dureri difuze -poliadenopatie febra poate urca pana la 40 sub denumirea TIFOLA SIFILITICA cefalee persistenta, localizari multiple dureri multiple la nivelul oaselor, mai frecvent la nivelul telnei PERIOSTITA SIFILITICA poliadenopatie: -intereseaza grupuri ganglionare -ganglionii sunt mici, mobili, nedurerosi Manifestari viscerale in sifilisul secundar: -hepatice -neurologice -renale -oculare -ale sferei genitale Manifestari hepatice - apare in rare cazuri. Hepatita luetica este o raritate aparand sub forma unei hepatite acute-icter. Manifestari neurologice -apar in 15% din cazuri. Aici intalnim reactii meningeale sau leziuni ale nervilor cerebrali, anomalii de LCR.
Manifestari oculare - keratite, irite, coroidite sau nevrite optice.
Manifestari renale - albuminurii pasagere Manifestari ale sferei genitale - infectia sifilitica poate afecta epidermul, uterul, ovarul producand metroragii, dismenoree. Diagnosticul de laborator -sifilisul se stabileste pe ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Sifilisul Tratamentele Sifilisului
    • Referat.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!