Sclerodermia

Extras din referat Cum descarc?

Ce este Sclerodermia?
Sclerodermia este o boala cronica rara, care afecteaza in general persoane intre 20-40 de ani, intr-o rata de 30 de indivizi la 100.000, iar rata dintre barbati si femei este de 4 la 1.
Diagnostic dificil 
Un diagnostic propriu al sclerodermiei, este lung si dificil, atata timp cat este o boala rara, doar putini medici sant comuni cu ea, iar intr-o faza de inceput, poate asambla, simptomele altor boli ale tesuturilor conective, cum ar fi Lupus Eritematosus, Polymyositis, si arterita reumatoida, asta ca sa numim doar cateva dintre ele. De obicei, aceasta diagnosticare de lunga durata, duce la o stare emotionala de depresie a bolnavilor, care majoritatea descriu, aceasta perioada, ca fiind cea mai grea a bolii.
Tipuri de Sclerodermie 
Sclerodermia se imparte in doua mari categorii: Localizata, si Sistemica; Sclerodermia Localizata se imparte la randul ei in : Localizata Liniara, si Localizata Morpfea., acestea afecteaza doar pielea(si foarte rar tesuturile de sub piele), dar nu afecteaza organele interne.
Efectele Sclerodermei 
Forma Sistemica, a Sclerodermiei, cauzeaza fibrozarea (cicatrici ale tesuturilor) organelor interne. Fibrozarea, poate ataca pielea , care isi pierde flexibilitatea, si se intareste. De aici, vine si denumirea populara de: "boala care transforma oamenii in statuie". (ex. Pielea fetei uscandu-se si intarindu-se, expresia fetei ramane imobila.)    
Cauzele Sclerodermiei 
Raman necunoscute. In unele dintre cazuri, s-a facut o legatura cu expunerea intr-un mediu chimic. Genetic, celulele fetale si unii dintre virusi, pot fi factori care sa duca la aceasta boala.
Nu este Contagioasa sau Canceroasa 
Sclerodermia nu este o boala clasificata ca fiind contagioasa, asta insemnand, ca nu poti sa iei sclerodermia prin strangerea mainii, imbratisare, sarut, contact sexual, prin sange sau lichide de orice fel ale organismului, folosind aceleasi tacamuri, sau prin stranut, respiratie. Si nu este sub nici o forma de natura canceroasa. 
Simptome si Tratament 
Sclerodermia sistemica (ScS) nu este, cel putin pana in prezent, o afectiune vindecabila; nici unul din drogurile "remitive"


Fisiere in arhiva (1):

  • Sclerodermia.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!