Sclerodermia

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Ce este Sclerodermia?

Sclerodermia este o boala cronica rara, care afecteaza in general persoane intre 20-40 de ani, intr-o rata de 30 de indivizi la 100.000, iar rata dintre barbati si femei este de 4 la 1.

Diagnostic dificil

Un diagnostic propriu al sclerodermiei, este lung si dificil, atata timp cat este o boala rara, doar putini medici sant comuni cu ea, iar intr-o faza de inceput, poate asambla, simptomele altor boli ale tesuturilor conective, cum ar fi Lupus Eritematosus, Polymyositis, si arterita reumatoida, asta ca sa numim doar cateva dintre ele. De obicei, aceasta diagnosticare de lunga durata, duce la o stare emotionala de depresie a bolnavilor, care majoritatea descriu, aceasta perioada, ca fiind cea mai grea a bolii.

Tipuri de Sclerodermie

Sclerodermia se imparte in doua mari categorii: Localizata, si Sistemica; Sclerodermia Localizata se imparte la randul ei in : Localizata Liniara, si Localizata Morpfea., acestea afecteaza doar pielea(si foarte rar tesuturile de sub piele), dar nu afecteaza organele interne.

Efectele Sclerodermei

Forma Sistemica, a Sclerodermiei, cauzeaza fibrozarea (cicatrici ale tesuturilor) organelor interne. Fibrozarea, poate ataca pielea , care isi pierde flexibilitatea, si se intareste. De aici, vine si denumirea populara de: "boala care transforma oamenii in statuie". (ex. Pielea fetei uscandu-se si intarindu-se, expresia fetei ramane imobila.)

Cauzele Sclerodermiei

Raman necunoscute. In unele dintre cazuri, s-a facut o legatura cu expunerea intr-un mediu chimic. Genetic, celulele fetale si unii dintre virusi, pot fi factori care sa duca la aceasta boala.

Nu este Contagioasa sau Canceroasa

Sclerodermia nu este o boala clasificata ca fiind contagioasa, asta insemnand, ca nu poti sa iei sclerodermia prin strangerea mainii, imbratisare, sarut, contact sexual, prin sange sau lichide de orice fel ale organismului, folosind aceleasi tacamuri, sau prin stranut, respiratie. Si nu este sub nici o forma de natura canceroasa.

Simptome si Tratament

Sclerodermia sistemica (ScS) nu este, cel putin pana in prezent, o afectiune vindecabila; nici unul din drogurile "remitive"

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sclerodermia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
10 pagini
Imagini extrase:
10 imagini
Nr cuvinte:
3 616 cuvinte
Nr caractere:
20 445 caractere
Marime:
180.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
afectiuni, piele, tratamente
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!