Sanocreatologia

Extras din referat Cum descarc?

Sanocreatologia este una din cele mai prestigioase stiinta care are la baza caile de formare si mentinere dirijata a sanatatii psihice, analiza viziunilor referitoare la psihic si sanatate psihica, informatia care determina starea sanatatii psihice, conditiile si caile de informare si mentinere dirijata a sanatatii psihice, clasificarea nivelelor de sanatate psihica, algoritmele de determinare a diferitor nivele de sanatate, prezentarea probelor pentru solutionarea problemei sanatatii psihice prin crearea si mentinerea dirijata a ei.
In Republica Moldova, Institutul de Fiziologie si Sanocreatologia este institutia publica stiintifica principala in domeniul fiziologiei si sanocreatologiei, care are la baza obiectivele elaborarii teoriei si practicii formarii, fortificarii si mentinerii dirijate a sanatatii organelor si sistemelor de importanta vitala al organismului uman in corespundere cu modul de viata si influenta factorilor din mediul ambiant. 
Cercetarile complexe in domeniul stresului au servit drept baza in formarea unui domeniu nou in biomedicina, care are ca scop de a rezolva problema degradarii biologice precoce si problema sanatatii, sanocreatologia. Scopul este elaborarea teoriei si practicii de formare si mentinere dirijata a sanatatii in conformitate cu modul de viata, factorii ecologici si de trai. 
Sanocreatologia ca stiinta este recunoscuta la nivel mondial si are urmatoarele elaborari:
- Dezvoltarea bazelor stiintifice si practice ale sanocreatologiei, cardiosanocreatologia si psihosanocreatologiei;
- Elaborarea conceptului fenomenului de sanatate somatic si sanatate psihica. 
- Identificarea factorilor ce determina evolutia morfofiziologica si asigura sanogenitatea si dis-sanogenitatea;
- Identificarea cauzelor si factorilor ce determina degradarea precoce biologica a omului;
- Evidentierea etapelor principale in dezvoltarea morfo-functionala a embrionului si fatului uman, inclusiv cele critice; 
- Clasificarea nivelurilor de sanatate ale cordului si sistemului respirator si elaborarea testelor de determinare a ei; 
- Elaborarea teoriei sanocreatologiei a alimentatiei, destinata sa asigure sanatatea omului; 
- Evidentierea bazelor sanogene ale alimentatiei in perioada de stabilitate morfo-functionala a organelor vitale;
- Elaborarea principiilor si algoritmului metodelor de consolidare, mentinere si fortificare a functiilor unor sisteme fiziologice;
- Elaborarea algoritmului metodelor de fortificare ale statusului morfo-functional al sistemului cardio-respirator si mentinerea lui la nivel sanogen; 
- Elaborarea unor metode de sporire dirijata a nivelului de sanatate; 
- Structura si clasificarea sanatatii psihice; 
- Mentinerea la nivel individual de sanatate psihica. 
Una din problemele determinatoare in realizarea conceptului de formare si mentinere dirijata a sanatatii alcatuieste alimentarea sanocreatologica. Analiza teoriilor si sistemelor alimentare existente dovedeste ca nici una din ele nu poate fi utilizata in sanocreatologie, deoarece practica de fiecare zi confirma ca ele nici pe departe nu asigura sanatatea societatii.
Din punct de vedere al sanocreatologiei, sistemul de alimentare prezinta factorul principal al posibilei influente asupra starii generale a organismului, formarii si mentinerii dirijate a sanatatii si a prevenirii degradarii precoce a organismului. In baza practicii multiseculare a alimentatiei societatii umane, datelor fundamentale ale fiziologiei si sanocreatologiei, avantajelor si dezavantajelor sistemelor contemporane de alimentatie, precum si a datelor Institutului, in premiera a fost stabilit rolul factorilor alimentari in asigurarea vitalitatii organismului si elaborata o noua teorie a alimentatiei -  teoria alimentatiei sanocreatologice, care spre deosebire de teoriile existente, se bazeaza nu numai pe principiile cunoscute ale acestora privind asigurarea echilibrata si adecvata a organismului cu substante nutritive, destinate sa asigure cresterea si dezvoltarea organismului, regenerarea celulelor si tesuturilor, cheltuielilor energetice ale lui, mentinerea metabolismului bazal si biocenozei tractului gastrointestinal, in temeiul carora se elaboreaza ratiile alimentare contemporane, care prevad aprovizionarea organismului cu energie, dar si pe o axiomatica noua, care orienteaza alimentatia spre asigurarea atat a matricei structurale, cat si spre formarea si mentinerea dirijata a sanatatii organelor, in special si a organismului integru prin administrarea nutrientilor structural-energetici si sanogeni in scopul:


Fisiere in arhiva (1):

  • Sanocreatologia.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!