Rinită alergică

Extras din referat Cum descarc?

CE ESTE RINITA ALERGICA?
Rinita alergica este o afectiune cauzata de inflamarea mucoasei nazale in momentul in care sistemul imunitar reactioneaza "exagerat" la contactul acesteia cu anumiti factori aerieni numiti alergeni. Aceasta reactie puternica a sistemului nostru imunitar are un fond genetic si, ca urmare, se poate transmite de la parinte la copil. Acesti alergeni inhalatori, care se "plimba" prin aerul pe care noi il respiram sunt nenumarati. Numarul si varietatea acestora este foarte mare: polenul anumitor plante, praful, parul de animale, mucegai, etc.
La contactul alergenului cu mucoasa respiratorie se declanseaza mecanismul de aparare a organismului: anticorpii Ig E genereaza eliberarea histaminei din celulele mastocite care duc la un efect de inflamatie a mucoasei. 
TIPURI DE RINITA ALERGICA
Rinita alergica sezoniera, pe perioada unui anotimp, in mod special primavara sau toamna.. In timpul acestui sezon mucoasa nazala va reactiona la alergenii dati de polenul plantelor, copacilor cum ar fi: plop, mesteacan; timoftica, ambrozie, ierburi, fan. Aceasta alergie va tine tot sezonul, cat polenul acestor plante este prezent in aer. Cel mai agresiv alergen sezonier din ultimii ani este AMBROZIA. Aceasta are un varf al raspandirii in aer in timpul toamnei, de la sfarsitul lunii august pana la sfarsitul lunii octombrie. Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul tarii noastre, fiind extrem de adaptabila la conditiile pedoclimatice. In Romania, ambrozia este raspandita in aproape toate zonele, preferand solurile nisipoase, mai putin fertile. Febra fanului - este o forma de rinita alergica sezoniera, care deseori se asociaza cu conjunctivita. Apare indeosebi primavara si vara. La inceputul primaverii, cauza majora o reprezinta polenul, in timp ce vara, cauzele sunt fanul si ierburile
Rinita alergica perena, care tine tot anul, este cel mai greu de suportat. Aceasta rinita este data de alergeni inhalatori cu care ne intalnim pe toata perioada anului cum ar fi: acarienii din praful din casa, mucegai, fungi, par si/sau saliva de animale (in mod special caine si pisica), pene, parfumuri, fumul de tigara. Alergenii mai pot fi si substante chimice volatile industriale care se descarca la locul de munca si nenumarati poluanti care s-au dezvoltat in ultimii ani si pe care noi nu i-am detectat inca. Un alt factor alergen poate fi si frigul, temperatura foarte scazuta a aerului inhalat sau schimbarile bruste de temperatura (cum ar fi trecerea dintr-o camera rece in una calda). Acesta se poate manifesta ca un alergen si sa descarce o reactie alergica mai usoara, manifestata mai mult prin obstructie nazala si rinoree apoasa si doar uneori stranut. De asemenea si aerul conditionat (mai ales cel din masina) poate fi un trigger pentru declansarea acestei reactii alergice nazale.


Fisiere in arhiva (1):

  • Rinita alergica.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!