Restaurări conservative

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Smaltul si dentina sunt inca cele mai bune ,,materiale dentare" care exista. De aceea, tehnicile minim invazive, care conserva o mare parte din structurile sanatoase ale dintelui, trebuie sa fie de preferat. Tehnicile minim invazive sunt benefice si din punct de vedere al pacientului. Este mai putin discomfort si mai putin probabila folosirea anesteziei. Si, nu in cele din urma, este si perspectiva ca reconstructia sa dureze intreaga viata. Inlocuirea obturatiilor de amalgam conduce la obturatii si mai mari ce au pronostic si mai limitat in timp, iar tehnicile de inlocuire pot cauza afectarea dintilor vecini sanatosi.

Din fericire, stomatologia moderna a adus cu ea noi materiale, tehnici si instrumente care fac stomatologia conservativa practicabila si stomatologia ultraconservativa o realitate. Obturatiile adezive elimina nevoia extensiei preventive. Compozitele asemanatoare smaltului (hibride si fluide) ofera posibilitatea obturatiilor de lunga durata cu minimum de sacrificiu dentar. Depistarea precoce a cariilor si obturatiile ultraconservative previn aparitia cariilor secundare. Noi instrumente precum cele de microabraziune si freze pentru santuri si fosete ofera stomatologului tehnici care permit preparatii minime si acceptarea totala a pacientului.

Rasinile adezive au reusit sa schimbe complet optiunile de tratament in cazul dintilor ce prezinta distructii coronare masive. Materialele moderne reusesc sa imite si sa simuleze proprietatile structurii dentare naturale.

(2) Depistarea precoce si tratamentul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Restaurari Conservative.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
718 cuvinte
Nr caractere:
4 347 caractere
Marime:
11.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
stomatolog, smalt, dinti
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Profesorului:
Muntean Calin
Sus!