Restaurări conservative

Extras din referat Cum descarc?

Smaltul si dentina sunt inca cele mai bune ,,materiale dentare" care exista. De aceea, tehnicile minim invazive, care conserva o mare parte din structurile sanatoase ale dintelui, trebuie sa fie de preferat. Tehnicile minim invazive sunt benefice si din punct de vedere al pacientului. Este mai putin discomfort si mai putin probabila folosirea anesteziei. Si, nu in cele din urma, este si perspectiva ca reconstructia sa dureze intreaga viata. Inlocuirea obturatiilor de amalgam conduce la obturatii si mai mari ce au pronostic si mai limitat in timp, iar tehnicile de inlocuire pot cauza afectarea dintilor vecini sanatosi. 
Din fericire, stomatologia moderna a adus cu ea noi materiale, tehnici si instrumente care fac stomatologia conservativa practicabila si stomatologia ultraconservativa o realitate. Obturatiile adezive elimina nevoia extensiei preventive. Compozitele asemanatoare smaltului (hibride si fluide) ofera posibilitatea obturatiilor de lunga durata cu minimum de sacrificiu dentar. Depistarea precoce a cariilor si obturatiile ultraconservative previn aparitia cariilor secundare. Noi instrumente precum cele de microabraziune si freze pentru santuri si fosete ofera stomatologului tehnici care permit preparatii minime si acceptarea totala a pacientului. 
Rasinile adezive au reusit sa schimbe complet optiunile de tratament in cazul dintilor ce prezinta distructii coronare masive. Materialele moderne reusesc sa imite si sa simuleze proprietatile structurii dentare naturale.
(2) Depistarea precoce si tratamentul


Fisiere in arhiva (1):

  • Restaurari Conservative.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!