Reflexologie Plantara

Cuprins referat Cum descarc?

CUPRINS
Cap.1. Scurt istoric
Cap.2. Ce este reflexologia?
2.1 Reflexodiagnosticul
2.2 Reflexoterapia 
2.3 Zonele reflexogene 
Cap.3. Reflexologia plantara
3.1. Cum se executa masajul?
3.2. Tehnica de masaj
Reflexele capului si sinusurilor
Reflexul ochiului
Reflexul urechii
Reflexul gatului, tiroidei, paratiroidei si amigdalelor
Reflexul plamanului
Reflexul inimii si al circulatiei sangvine 
Reflexul ficatului si al colicistului
Reflexul stomacului
Reflexul rinichilor
Reflexul colonului ascendent si al valvulei ileo-cecale
Reflexul colonului descendent si sigmoid
Reflexul splinei
Reflexul sistemului endocrin
Reflexul glandelor sexuale
Reflexul lantului ganglionar superior
Reflexul lantului ganglionar inferior
Reflexele rahidiene
Reflexele soldului, genunchiului si gleznei
Reflexul nervului sciatic
3.3. Durata masajului
3.4. Ce se realizeaza prin reflexoterapie?
3.5. Prin reflexoterapie se pot trata foarte multe afectiuni
3.6. Efectele secundare ale tratamentului prin reflexoterapie
3.7. Contraindicatii
3.8. Cine beneficeaza de masajul plantar?


Extras din referat Cum descarc?

Cap.1. Scurt istoric 
In spatele oricarei conceptii despre vindecare sta experienta multor generatii. In mare parte s-au pierdut, dar in Orient, in special in China, ea a fost bine conservata. Conceptia filozofica din sistemul medical chinezesc antic este cea care reflecta unitatea naturii si omului in special la nivel energetic. Exista o similitudine dintre energiile mediului inconjurator, ale ritmurilor lunii si starea energetica a fiecarui organism. Se trateaza bolnavul si nu boala.
Boala se dezvolta gradat, ceea ce inseamna ca si vindecarea se va face in mod treptat, pe etape. 
Metode de tratament de o eficienta si acuratete recunoscute ale medicinii chinezesti sunt: fitoterapia, terapia cu ajutorul mineralelor (pietre magneti,etc.), combinarea alimentelor si nu in ultimul rand masajul.
Omul sta pe pamant si este indreptat spre cer, deci traieste in armonie cu energiile universului, alcatuind un intreg indivizibil. Omul viu se deosebeste de cadavru in primul rand prin prezenta energiilor biologice care leaga intr-un sistem unic toate functiile organismului. In secolul al III-lea i.H. a fost scris de catre Imparatul Galben renumita lucrare ,,Tratat despre Interior''. In aceasta lucrare notiunea de ,,corp' este complexa si include substanta materiala vizibila, palpabila si un sistem complex de energii biologice, strans legat de corpul anatomic. Aceste energii pot fi comparate cu sistemul circulator sangvin si limfatic si au raporturi similare cu organismul ca intreg si reunesc organele intr-un sistem umoral unic. Aceasta energie sugereaza in acelasi timp si caldura si o usoara adiere, o comprimare a spatiului intre palmele care apuca o minge imaginara. Acest efect se utilizeaza in multe tehnici bioenergetice. Este si ,,aura'' pe care o intalnim la toate organismele vii, care include energiile astrale si mentale. Desigur aceasta ,,aura'' nu poate fi perceputa de toata lumea.
La conceperea sa, fatul primeste un impuls energetic de la parintii sai, numita energie primordiala. Desigur sanatatea copilului va depinde de sanatatea parintilor care ii transmit codul genetic in concordanta si cu trairea lor afectiva, energia pectorala si energia nutritiva. Iata deci ce rol important au parintii si ce amprenta lasa ei copiilor lor. 
Caile de conducere a energiei stau la baza stabilirii meridianelor din organismul uman, meridiane simetrice prin care se scurg energiile si cunoasterea lor este necesara in tehnicile de presopunctura, acupunctura, reflexoterapie. Caile de conducere a energiilor nu au substrat anatomic. Ele sunt dispuse pe directia cailor vasculare si nervoase, printre fibrele musculare si de-a lungul oaselor. Ele sunt situate mai profund sau mai la suprafata. Punctele active ale meridianului se modifica astfel: intre echinoctiul de toamna (23 septembrie) si solstitiul de iarna (22 decembrie), coboara mai adanc, iar in perioada dintre echinoctiul de primavara (21 martie) si solstitiul de vara (22 iunie), punctele se apropie de suprafata pielii. De aceea masajul trbuie sa se efectueze in perioada optima, a activitatii maxime.
Medicina orientala ne conduce la o alta ramura a medicinii, si anume reflexologia, ce se bazeaza pe reflex (conditionat sau neconditionat). 
Cea mai veche documentatie asupra reflexologiei se afla in pictura de pe peretele mormantului unui medic egiptean, Ankmador, aflat in Saggara. Pictura dateaza din anii 2500 - 2330 i. H. si reprezinta doi barbati masand picioarele altor doi barbati. Pe inscriptie pacientul spune: ,,nu ma ranii'', iar terapeutul ii raspunde: ,, voi actiona astfel incat sa ma slavesti''. Exista si alte asemenea dovezi, datate diferit, care demonstreaza ca in intregul Egipt se practica o anumita forma de reflexoterapie.
In ultimul timp se presupune ca in fiecare celula exista o reproducere a organismului in miniatura. Desigur inca nu sunt mijloacele tehnice de verificare a cestei teorii. La orice perturbare in ordinea si echilibrul din organism se poate intervenii pe baza rezonantei organelor noastre interioare.
Cap.2. Ce este reflexologia?
Reflexologia este o ramura a medicinii orientale, este stiinta zonelor reflexogene ale organismului situate pe suprafata corpului, in general la distanta fata de organele pe care le reprezinta Organele sunt componente inseparabile in ansamblul organismului uman, avand legatura vasculara si energetica directa cu zonele corespunzatoare reflexogene. Astfel se cunosc zone de proiectie reflexogena la nivelul picioarelor, mainilor, coloanei vertebrale, limbii, urechii, intestinului gros. 
Reflexul este activitatea fundamentala a sistemului nervos, cu ajutorul caruia se regleazarelatiile dintre organe si se stabilesc relatiile dintre organism si mediul inconjurator.
Componentele principale ale reflexologiei sunt: reflexodiagnosticul si reflexoterapia.


Fisiere in arhiva (1):

  • Reflexologie Plantara.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:

* Prin apăsarea pe butonul “Descarcă acum” declar că am citit, înțeles și agreat termenii și condițiile.
* Prețul este fără TVA.


Hopa sus!