Proteza scheletată cu bară în T ca alternativă la terapia pe implante-tratament protetic de bază

Extras din referat Cum descarc?

Acest articol prezinta cazul unei femei de 55 de ani ,care a prezentat coroane temporare la premolarii si molarii mandibulari de partea dreapta,si o proteza fixa premolar-molar de partea stanga. Clinic si radiografie s-a stabilit fractura de premolar l ce necesita extractie. Initial coroanele acrilice au fost iniociute cu altele noisi s-a realizat o proteza partial acrilica pe partea stanga. Avand in vedere cerintele estetice ale pacientei s-a propus terapie pe implante. Cu toate acestea,pacienta nu a fost de acord si s-a optat pentru o proteza scheletata cu bara in T asociata cu plasarea de coroane de invelisi pe dintiii pilieri. Proteza partial acrilica afost inlocuita cu cea scheletata refacand estetic si functional aparatul dento-maxilar peste asteptarile pacientei.
Introducere
In ciuda tuturor eforturilor de a depasi si estetic problemele functionale legate de constructia de proteze partiale amovibie(RPDs) (1-7), aceste proteze nu sunt prima alegere a unui numar mare de pacienti datorita nu numai deficientelor estetice, dar, de asemenea, datorita disconfortului referitoare la extinderea bazei lor (8). Situatiile clinice care cer inlocuirea de dinti multipli sau edentatii terminale bilaterale sunt indicatiile clasice ale protezei scheletate. Totusi cand dintii anteriori trebuie folositi pentru sustinerea protezei scheletate,este o provocare sa obtii o estetica satisfacatoare cu bara in T circulara.
Terapia pe implante este un tratament de succes in ceea ce priveste reabilitarea orala,oferind o estetica imbunatatita si avantaje biomecanice.Utilizarea implantelor a scazut considerabil utilizarea protezelor scheletate.Totusi,unii pacineti nu accepta implantele din motive de sanatate,financiare,sau psihologice.
Planul de tratament pentru proteza scheletata ar trebui sa ia in consideratie benefiicille utilizarii adezivilor petru lipire si al rasinilor compozite pentru preparatii strategice pe dintii pilieri.Proteza partial acrilica trebuie folosita ca trtament provizoriu intre faza initiala si cea finala.
Acet articol prezinta situatia clinica unde o proteza partial acrilica a rezolvat situatia unei edentatii uniterminale pana la tratamentul definitv.Tratamentul s-a realizat in concordanta cu princiipiile biomecanice si estetice si s-au dovedita a fi cea mai buna optiune pentru pancienta care a refuzat terapia pe implante.


Fisiere in arhiva (1):

  • Proteza Scheletata cu Bara in T ca Alternativa la Terapia pe Implante-Tratament Protetic de Baza.docx

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!