Promovarea sănătății

Previzualizare referat:

Extras din referat:

In perioada septembrie octombrie 2002, Directia Control Conditii de Munca din cadrul Inspectiei Muncii a organizat la nivel national o campanie de informare adresata in special angajatorilor, intitulata Un management bun al mediului de munca o sanatate buna.

Obiectivul campaniei a fost de constientizare a angajatorilor asupra importantei promovarii securitatii si sanatatii in munca in scopul eliminarii sau reducerii consecintelor accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale asupra sistemului de munca (executant, sarcina de munca, mijloace de productie, mediul de munca) precum si a beneficiilor obtinute ca urmare a reducerii costurilor si a cresterii productivitatii muncii.

Prin aceasta campanie s-a urmarit si imbunatatirea colaborarii institutiei Inspectiei Muncii cu partenerii sociali constientizind angajatorul sa se ocupe in mod sistematic si eficient de punerea in aplicare a obligatiilor ce-i revin pentru imbunatatirea conditiilor de munca, potrivit legislatiei in vigoare. De asemenea campania si-a propus sa atraga atentia opiniei publice prin intermediul mass-media asupra necesitatii asigurarii unor conditii de munca corespunzatoare.

Este recunoscut din ce in ce mai mult ca protectia vietii si sanatatii la locul de munca este un drept fundamental al lucratorilor. Cu alte cuvinte, munca decenta implica munca sigura.

Promovarea sigurantei si sanatatii profesionale, ca parte a imbunatatirii generale a conditiilor de munca, reprezinta o strategie importanta, nu doar pentru asigurarea securitatii salariatilor dar, aceasta poate sa contribuie favorabil la cresterea productivitatii. Salariatii sanatosi vor avea o motivatie a muncii superioara, o satisfactie a slujbei mai mare si o contributie mai buna la realizarea produselor si serviciilor, favorizind in general calitatea vietii persoanelor si societatii. Sanatatea, siguranta si bunastarea salariatilor sunt astfel conditii pentru cresterea calitatii si imbunatatirea productivitatii-date importante pentru dezvoltarea generala socio-economica. In continuare, lucratorii au datoria sa se ingrijeasca de siguranta lor proprie, precum si de siguranta oricui poate fi afectat de ceea ce fac sau nu reusesc sa faca ceilalti. Aceasta implica dreptul de a cunoaste si de a opri lucrul in cazul unui pericol iminent pentru sanatate si siguranta. Pentru a se ingriji de sanatatea si siguranta lor proprie lucratorii trebuie sa inteleaga riscurile profesionale si pericolele. Ei vor fi informati adecvat despre riscuri si pregatiti in mod corespunzator sa-si efectueze sarcinile fara riscuri. Deoarece riscurile profesionale apar la locul de munca, este responsabilitatea angajatorilor sa se asigure ca mediul de lucru este sanatos si sigur. Aceasta inseamna ca ei trebuie sa previna si sa protejeze lucratorii de riscuri profesionale.

Dar responsabilitatea angajatorilor merge mai departe, implicind cunoasterea riscurilor profesionale si angajamentul de a se asigura ca procedeele ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Promovarea Sanatatii
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 356 cuvinte
Nr caractere:
8 748 caractere
Marime:
11.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!