Program pentru Combaterea Fumatului in Randul Angajatilor Spitalului Clinic Judetean Sibiu si ai Spitalului de Pneumologie Sibiu

Extras din referat Cum descarc?

1. INTRODUCERE.
In urma unui studiu in randul personalului medical care lucreaza in cele cadrul Spitalului Judetean Sibiu si in Spitalul de Pneumologie Sibiu efectuat in contextul studiilor nationale si internationale, se remarca o incidenta crescuta a fumatului, identificandu - se astfel o problema de sanatate publica. Procentul de peste 50% de fumatori din randul personalului medical care activeaza in aceaste institutii arata necesitatea unui program de combatere a fumatului in randul acestora si implementarea acestuia la nivel local.
Politica guvernamentala si din domeniul sanitar la data studiului nostru sprijina orice initiativa in combaterea fumatului prin suport legislativ: interzicera fumatului in locuri publice, institutii, scoli, la locul de munca, spitale, mijloacele de transport in comun, institutiile de cultura, baze sportive; interzicerea vanzarii de produse de tutun tinerilor sub 18 ani; interzicerea publicitatii directe si indirecte pentru tutun. La toate acestea se adauga educatia antifumat din cadrul familiei si din scoli si de ce nu si in spitale. Totodata vanzarea pachetelor de tigari este conditionata de existenta pe acestea a unor inscriptii privitoare la pericolul pe care il reprezinta pentru sanatate, precum si asupra concentratiilor de gudron si nicotina pe care le contine o tigara.
Ar fi de asemenea oportuna realizarea unui centru antifumat in cadrul Dispensarului de pneumologie Sibiu care sa sprijine eforturile angajatilor in demersul lor de renuntare la fumat.
Programul de sanatate raspunde nevoilor de asistenta medicala si suport a personalului care in scopul abandonarii fumatului.
PARTICIPANTII LA PROGRAM: Spitalul Clinic Judetean Sibiu, Spitalul de Pneumologie Sibiu, Centru de Sanatate Publica Sibiu
COLABORATORII PROGRAMULUI: cadrele sanitare superioare si medii din cele doua spitale si din Dispensarul de Pneumologie, medicii de medicina muncii, psihologi si psihoterapeuti. 
BENEFICIARII: personalul medical si auxiliar care munceste in cele 2 institutii.
2. DURATA PROGRAMULUI.
Programul antifumat se desfasoara pe o durata de un an 01.01.2007 - 01.01.2008 cu doua perioade dupa cum urmeaza: 
- 01.01.2007 - 31.01.2007 Primul Chestionar.
- 01.02.2007 - 01.01.2008 Program Antifumat si al - II - lea Chestionar.
3. SCOP
Scopul programului este stabilirea incidentei reale si caracteristicile fumatului in randul personalului medical, precum si scaderea incidentei fumatorilor in randul angajatilor celor doua istitutii, prin crearea unui centru antifumat integrat in cadrul Dispensarului de Pneumologie Sibiu care sa acorde suport tehnic si medical celor care doresc sa renunte la fumat.
4. OBIECTIVE:
- crearea unui Centru Antifumat integrat in cadrul Dispensarului de Pneumologie Sibiu care sa acorde asistenta medicala si suport tehnic pentru angajatii care doresc sa renunte la fumat.
- programul isi propune consilierea fumatorilor privind efectele nedorite ale fumatului si modalitatile prin care pot renunta la fumat (suport medical, psihologic, etc).
- prin activitatile sale programul isi propune sensibilizarea opiniei publice, a autoritatilor locale si institutiilor guvernamentale si nonguvernamentale in vederea sprijinirii abandonarii fumatului.
- programul isi propune cresterea calitatii vietii fumatorilor prin oferirea de asistenta medicala si sociala in cazul renuntarii la fumat.
Pentru atingerea acestor obiective sunt necesare urmatoarele componente:
1. Crearea unui Centru Antifumat in cadrul Dispensarului de Pneumologie Sibiu.
2. Componenta psiho - medicala


Fisiere in arhiva (1):

  • Program pentru Combaterea Fumatului in Randul Angajatilor Spitalului Clinic Judetean Sibiu si ai Spitalului de Pneumologie Sibiu .doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!