Pregătirea psihologică a gravidei pentru nașterea naturală

Previzualizare referat:

Extras din referat:

Sa fii insarcinata sau sa fii mama este cea mai minunata perioada a vietii tale, este un eveniment ca niciun altul in viata, plin de necunoscute atat ca experienta cat si ca senzatii; toti cei din jurul tau iti spun cat de fericita si de norocoasa ar trebui sa te simti ca o sa fii mama, insa nu totul e atat de simplu pe cat pare.

Desfasurata astazi in mare parte in mediu medical, la spital, beneficiind de tehnologie avansata, prezenta medicului si a moasei, participarea neonatologilor, nasterea nu inceteaza sa produca multe teama.

Ce le sperie pe femei? Unii ar spune ca durerea, altii ar spune ca este o frica legata de copil, de viata lui, pusa la incercare in timpul travaliului. In alte cazuri, o sarcina cu complicatii sau pierderi de sarcina anterioare.

Sigur ca din punct de vedere psihologic, foarte multe lucruri contribuie la aceasta frica si unele dintre cele mai importante sunt istoria femeii si relatiile ei cu cei din jur, mai ales cu propria mama. Fiecare femeie are o imagine despre nastere si tocmai de aceea, pregatirea psihologica si sprijinul emotional sunt foarte importante.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pregatirea Psihologica Gravidei pentru Nasterea Naturala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
2 pagini
Imagini extrase:
2 imagini
Nr cuvinte:
870 cuvinte
Nr caractere:
4 419 caractere
Marime:
15.17KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
gravida, nastere naturala
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!