Ovarul Polichistic Virilizat

Previzualizare referat:

Extras din referat:

acneea si comedoamele pe fata, pielea spatelui si uneori pe piept sunt frecvente.

Virilizare vocii Virilizarea vocii este frecventa, dar inconstanta; scaderile tonalitatii tind catre registrul masculin.

Virilizarea organelor genitale externe Se petrec modificari de tipul: hiperpigmentarile labiilor hipertrofiei clitorisului, mai mult sau mai putin importante Virilismul pilar Este elementul semiologic cel mai izbitor prin ineditul sau-dezvoltarea la femeie a unei pilozitati evocand caracteristicile pilozitatii masculine.

Semiologic se inregistreaza modificari ale pilozitatii ce intereseaza: zonele de distributie, cantitatea si calitatea parului.

Zonele de distributie Virilizarea pilara poate fi: -generalizata pe toate teritoriile de distributie caracteristice pilozitatii masculine -zonala, numai unul sau unele din aceste teritorii -regionala, pe teritorii numai din partea superioara sau numai din partea inferioara a corpului.

Pilozitatea faciala poate fi distribuita pe intreaga fata sau numai pe buza superioara, obraji, regiunea mentoniera.

Pilozitatea regiunii anterioare a toracelui se limiteaza la regiunea presternala sau peiareolara.

Pilozitatea spatelui se poate distribui pe intreg spatele sau interscapular.

Pilozitatea abdomenului se uneste cu pilozitatea pubiana, desenand rombul pubo-abdominal caracteristic masculin.

Pilozitatea poate cuprinde coapsele in totalitate sau numai fata lor interna sau externa.

Modificari cantitative Pe zonele de pilozitate androgenizata, densitatea pilozitatii se modifica diferit: -fire razlete sau pilozitate rara -pilozitate cvasinormala -pilozitate densa, fara a depasi zonele de distributie a pilozitatii-hipertricoza -pilozitate densa care depaseste zonele normale, interesand deci si acele zone in care in mod normal parul este rar si debil-hirsutism. Modificari calitative Firul de par androgenizat este brun, gros, rezistent la smulgere, drept sau cret, rigid, lucios. Sindromul de insuficienta ovariana Sanii: daca sindromul survine in timpul pubertatii, sanii nu se dezvolta sau se dezvolta insuficient.

Intr-un numar relativ mic de cazuri se constata galactoree uni- sau bilaterala, provocata sau spontana.

Organele genitale externe devin hipoplazice: -in cazul virilismelor pubertare organele genitale externe pot ramane infantile -in cazul virilismelor tardive, organele genitale externe involueaza.

Menstruatia In virilismele ovariene pubertare, menstrele nu apar niciodata -amenoree primara; in cazul virilismelor postpubertare, menstrele apar la varsta normala a pubertatii sau mai tarziu, sunt neregulate, apoi se raresc, devin spaniomenoreice si termina prin a se suspenda de timpuriu-amenoree secundara.

Virilizarea ovariana determina, prepubertar, un sindrom de feminizare deficienta, iar postpubertar, un sindrom de defeminizare.

Sindromul psiho-comportamental Modificarile psihice si comportamentale din virilism au dublu ...

Descarcă referat

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ovarul Polichistic Virilizat
    • Referat.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2007
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 206 cuvinte
Nr caractere:
7 461 caractere
Marime:
9.25KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Gimnaziu
Tip document:
Referat
Materie:
Medicină
Predat:
la gimnaziu
Sus!