Ovarul Polichistic Virilizat

Extras din referat Cum descarc?

acneea si comedoamele pe fata, pielea spatelui si uneori pe piept sunt frecvente.
Virilizare vocii Virilizarea vocii este frecventa, dar inconstanta; scaderile tonalitatii tind catre registrul masculin.
Virilizarea organelor genitale externe Se petrec modificari de tipul: hiperpigmentarile labiilor hipertrofiei clitorisului, mai mult sau mai putin importante Virilismul pilar Este elementul semiologic cel mai izbitor prin ineditul sau-dezvoltarea la femeie a unei pilozitati evocand caracteristicile pilozitatii masculine.
Semiologic se inregistreaza modificari ale pilozitatii ce intereseaza: zonele de distributie, cantitatea si calitatea parului.
Zonele de distributie Virilizarea pilara poate fi: -generalizata pe toate teritoriile de distributie caracteristice pilozitatii masculine -zonala, numai unul sau unele din aceste teritorii -regionala, pe teritorii numai din partea superioara sau numai din partea inferioara a corpului.
Pilozitatea faciala poate fi distribuita pe intreaga fata sau numai pe buza superioara, obraji, regiunea mentoniera.
Pilozitatea regiunii anterioare a toracelui se limiteaza la regiunea presternala sau peiareolara.
Pilozitatea spatelui se poate distribui pe intreg spatele sau interscapular.
Pilozitatea abdomenului se uneste cu pilozitatea pubiana, desenand rombul pubo-abdominal caracteristic masculin.
Pilozitatea poate cuprinde coapsele in totalitate sau numai fata lor interna sau externa.
Modificari cantitative Pe zonele de pilozitate androgenizata, densitatea pilozitatii se modifica diferit: -fire razlete sau pilozitate rara -pilozitate cvasinormala -pilozitate densa, fara a depasi zonele de distributie a pilozitatii-hipertricoza -pilozitate densa care depaseste zonele normale, interesand deci si acele zone in care in mod normal parul este rar si debil-hirsutism. Modificari calitative Firul de par androgenizat este brun, gros, rezistent la smulgere, drept sau cret, rigid, lucios. Sindromul de insuficienta ovariana Sanii: daca sindromul survine in timpul pubertatii, sanii nu se dezvolta sau se dezvolta insuficient.
Intr-un numar relativ mic de cazuri se constata galactoree uni- sau bilaterala, provocata sau spontana.
Organele genitale externe devin hipoplazice: -in cazul virilismelor pubertare organele genitale externe pot ramane infantile -in cazul virilismelor tardive, organele genitale externe involueaza.
Menstruatia In virilismele ovariene pubertare, menstrele nu apar niciodata -amenoree primara; in cazul virilismelor postpubertare, menstrele apar la varsta normala a pubertatii sau mai tarziu, sunt neregulate, apoi se raresc, devin spaniomenoreice si termina prin a se suspenda de timpuriu-amenoree secundara.
Virilizarea ovariana determina, prepubertar, un sindrom de feminizare deficienta, iar postpubertar, un sindrom de defeminizare.
Sindromul psiho-comportamental Modificarile psihice si comportamentale din virilism au dublu ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Ovarul Polichistic Virilizat
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!