Obezitatea in Secolul XXI

Extras din referat Cum descarc?

Obezitate in secolul XXI
Auzim in fiecare zi ca trebuie sa traim sanatos, sa mancam sanatos, sa ne ingrijim in mod sanatos. Dar stim oare ce inseamna cu adevarat ,,sanatos''?
In zilele noastre sanatatea e o problema care ar trebui luata in serios de toata lumea, nu doar de cei care studiaza in domeniul sanatatii. 
Obezitatea este una dintre cele mai insemnate probleme de sanatate publica din lume, cele mai afectate tari fiind cele dezvoltate. 
Cauze:
Abuzul alimentar
Predispozitia ereditara
Factori congenitali
Ancheta abuzului alimentar
Sedentarismul
Alcoolismul
Traume psihice si nervoase
Cauze endocrine
Realitatea este ca in ultimii ani obezitatea a atins proportii epidemice in Europa. Statisticile arata ca prevalenta ei s-a triplat in ultimii 20 de ani.
Expertii OMS avertizeaza ca daca actualele tendinte nu sunt franate numarul adultilor obezi din Europa va ajunge in 2010 la 150 de milioane, ceea ce, practic, inseamna 20% din populatia regiunii.
Rapoartele oficiale ale OMS arata ca in cea mai mare parte a tarilor europene, 30-80% din populatia de varsta adulta este supraponderala. 
Desi exista diferente semnificative intre diversele tari, rata obezitatii inregistreaza o crestere ingrijoratoare in toate partile Europei. 
Conform estimarilor facute de expertii organismelor mondiale pentru anul 2005, 41,28% dintre barbatii din Romania sunt supraponderali in timp ce la femei procentul este de 58,72%. 
In 2006, un sondaj pilot al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, releva in cadrul unei analize comparate a obezitatii pe clase datele prezentate in graficul de mai jos. 
Analiza s-a efectuat pe un esantion format din 464 de elevi (clasele V-VII:239 elevi; clasele IX-XI: 225 elevi) din cadrul unui liceu din Bucuresti.


Fisiere in arhiva (1):

  • Obezitatea in Secolul XXI.ppt

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!