Nanorobotii cu Aplicatii in Medicina

Cuprins referat Cum descarc?

1. Introducere
2. Ce sunt nanorobotii ?
2.1Teoria nanoroboticii
2.2Elementele nanorobotilor
3. Abordari 
3.1 Biochip
3.2 Pozitionarea ansamblului nano
3.3 Nanoroboti bazati pe baterii
3.4 Tehnologia libera
4. Apliactii posibile in medicina
4.1 Nanorobotii in stomatologie
4.1.1 Reparatii majore dentare 
4.1.2 Durabilitatea dentara si infatisarea
4.2 Nanorobotii in distrugerea chegurilor de sange
4.3 Nanomedicina
4.4 Nanoroboti in detectarea cancerului si tratarea acestuia
4.5 Nanoroboti in diagnosticarea si tratamentul diabetului
4.6 Nanoroboti in chirurgie
4.7 Criostaza
4.8 Diagnostic si testare
4.9Nanoroboti in terapia genelor
4.10 Nanoroboti folositi in distrugerea pietrelor la rinichi
5. Din ce sunt formati nanorobotii ?
6. Cum vor functiona nanorobotii ?
6.1Navigarea nanorobotilor
6.2Alimentarea nanorobotilor
6.3Locomotia nanorobotilor
7. Concluzii
8. Bibliografie


Extras din referat Cum descarc?

1. Introducere
Medicii se confrunta adesea cu problematica executarii unor operatii complexe de micro-chirurgie pentre repararea vaselor de sange, pentru transplantarile de tesut sau pentru reatasarea membrelor sectionate. Intrucat astfel de proceduri sunt foarte complicate, chirurgia se dovedeste rareori solutia optima, avand un caracter prea invaziv si destule limitari. In curand insa, sistemul medical si mai ales cel chirurgical si-ar putea modifica stilul de abordare, capotand spre tehnologia nano, cea care va permite prestarea celor mai sinuoase sarcini medicale prin controlarea telecomandata a unor mecanisme robotice minuscule, capabile sa calatoreasca prin corpul omenesc, sa diagnosticheze afectiuni si sa le trateze. [2]
Robotica este stiinta care se ocupa cu tehnologia, proiectarea si fabricarea robotilor. Robotica necesita cunostinte de electronica, mecanica si programare, iar persoana care lucreaza in acest domeniu a ajuns sa fie cunoscuta ca robotician. [3]
Un robot este este un operator mecanic sau virtual, artificial. Robotul este un sistem compus din mai multe elemente: mecanica, senzori si actuatori precum si un mecanism de directionare. Mecanica stabileste infatisarea robotului si miscarile posibile pe timp de functionare. Senzorii si actorii sunt intrebuintati la interactia cu mediul sistemului. Mecanismul de directionare are grija ca robotul sa-si indeplineasca obiectivul cu succes, evaluand de exemplu informatiile senzorilor. Acest mecanism regleaza motoarele si planifica miscarile care trebuiesc efectuate. [4]
2. Ce sunt nanorobotii? [5]
Nanorobotii sunt aparate microscopice masurate pe o scala a nanometrilor. Cand este complet realizat la stadiul ipotetic, el ar functiona la un nivel molecular si celular pentru a indeplini functii atat in domeniile medicale, cat si industriale care pana acum au fost de domeniul science fiction-ului. Nanorobotii nanomedicali sunt atat de mici, incat pot traversa cu usurinta corpul uman. Oamenii de stiinta au aratat ca exteriorul unui nanorobot va fi mai mult ca sigur construit din atomi de carbon inglobati intr-o structura de diamant deoarece datorita proprietatilor sale inerte si a rezistentei, suprafetele super fine vor micsora posibilitatea activarii sistemului imunitar, dand voie nanorobitilor sa-si indeplineasca functia neintrerupt. Glucoza sau zaharidele ar putea reprezenta o posibila sursa de propulsie pentru nanorobot si acesta va avea in componenta sa alte parti biochimice sau moleculare in functie de scopul sau.
Nanomasinariile sunt in marte pare in faza de dezvoltare si cercetare, dar unele masini primitive moleculare au fost testate. Un exemplu este un senzor ce dispune de un intrerupator de aproximativ 1.5 nanometri de-a lungul, capabil de a numara molecule specifice dintr-o mostra chimica. Primele aplicatii utile ale nano-masinariilor, daca acestea ar fi vreodata construite, in domeniul medical, ar putea fi folosite in identificarea celulelor canceroase si de a le distruge. O alta aplicatie posibila este detectarea chimicalelor toxice, si masurarea concentratiilor acestora dintr-un mediu. [6]
2.1 Teoria Nanoroboticii
Atata timp cat nanorobotii ar fi de marime microscopica, numarul acestora ar trebui sa fie foarte mare pentru a lucra impreuna in scopul efectuarii sarcinilor microscopice si macroscopice. Aceste multimi de nanoroboti, atat cele care sunt incapabile de reproducere cat si cele care sunt capabile de reproducere neintrerupta in mediul natural, sunt gasite in multe povesti de science fiction. Cuvantul nanorobot este un termen tehnic utilizat in studiile ingineresti.
2.2 Elementele nanorobotilor
Carbonul va fi cel mai probabil elemental principal din care va fi constituit in mare un nanorobot medical, probabil inglobat intr-un diamant sau nanocompozit diamondoid. Multe alte elemente usoare ca hidrogenul, sulful, oxigenul, nitrogenul, fluorina, siliconul, etc. vor fi folosite in scopuri speciale in uneltele nano-scalate si alte component. Inertia chimica a diamantalui este dovedita pe un esantion de mai multe studii experimentale.
Examinarea morfologica nu a aratat nici un fel de vatamare fizica din partea fibroblastelor si macrofagelor, iar osteoblastele umane confirma regula biochimica cum ca nu au fost inregistrate nici un fel de toxicitate si nici un fel de reactie inflamatorie in vitro. Cu cat este mai perfecta si mai lipsita de defecte suprafata diamantului, cu atat este mai scazuta activitatea leucocitelor si absorbtia fibrinogenului.
Marimea tipica a unui nanorobot conceput specific pentru medicina va fi intre 0.5-3 micrometri deoarece este marimea maxima permisa din cauza cerintelor pasajului capilar. Acesti nanoroboti ar putea fi fabricati in fabrici specializate in acest scop. Capacitatea de a modela, construi, si a elibera un numar mare de nanoroboti medicali in corpul uman ar face posibila eliminarea rapida a bolii cu o eficienta si o recuperare relativ nedureroasa survenite in urma unei traume fizice. Nanorobotii medicali pot fi de o mare importanta pentru a corecta cu acuratete defectele genetice, si pentru a ajuta si a asigura cresterea longevitatii. De asemenea nanorobotii ar putea fi utilizati pentru a imbunatati capacitatile umane. Pe de alta parte, aparatele nanomedicale mecanice nu le-ar fi permisa auto-reproducerea in interiorul corpului uman, si nici nu ar fi nevoie de auto-reproducerea sau repararea inauntrul corpului uman atata timp cat acesti nanoroboti sunt construiti exclusiv si setati cu atentie in nanofabrici cu cea mai mare precizie.


Fisiere in arhiva (1):

  • Nanorobotii cu Aplicatii in Medicina.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!