Metode de Dozare a Glicemie în Sânge

Extras din referat Cum descarc?

Pentru determinarea glucozei din sange in laboratorul clinic,se utilizeaza mai frecvent modele colorimetrice bazate pe reactii intre glucoza si o substanta cromogena. Substanta cromogena poate fi antrona sau o-toluidina. Aceste metode sunt rapide, iar valorile obtinute sunt mai apropiate de valoarea glucozei reale, obtinuta prin metoda enzimatica.
Recoltarea sangelui pentru determinarea glicemiei se face pe fluorura de sodiu (0.01g pentru 1ml sange recoltat) pentru preintampinarea coagularii si a fenomenului de glicoliza.
1. Dozarea glucozei prin metoda colorimetrica cu o-toluidina
Principiu: 
Prin conjugarea aldo- si cetohexozelor cu amine aromatice se obtin compusi colorati a caror intensitate se poate determina prin colorimetrare sau fotometrare.
Pentru dozarea glucozei, amina cea mai potrivita este o-toluidina care da cu aldohexozele un compus intens colorat in verde.
Reactivi:
-solutie de acid tricloracetic 20%
-solutie de acid tricloracetic 5%
-solutie de o-toluidina 0.75M
Preparare :
Se amesteca 80ml o-toluidina cu 920ml acid acetic glacial si se adauga 2,5g tiouree. Se conserva in sticle brune maximum o luna
-solutie standard de glucoza 100mg%
Preparare :
Se dizolva 100mg glucoza in 80ml solutie saturata de acid benzoic si dupa dizolvare se completeaza cu aceeasi solutie pana la 100ml. Solutia se poate conserva foarte bine cateva luni.


Fisiere in arhiva (1):

  • Metode de Dozare a Glicemie in Sange.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!