Medicatia Aparatului Renal si a Uterului

Extras din referat Cum descarc?

- Clortalidon(chlortalidone , hygroton )
Prezentare :Comprimatele contin clortalidona 100 mg (flac. Cu 50 si 100 buc.)
Actiuni farmacologice si terapeutice :Diuretic saluretic si antihipertensiv , are proprietati asemanatoare tiazidelor ,dar efectul este de mai lunga durata -incepe la 2 ore de la administrarea orala ,este maxim la circa 12 ore si se mentine 1-2 zile ; actioneaza inhiband reabsortia sarii fara apa din segmentul de dilutie al ansei Henle ,ceea ce determina eliminarea unei urini bogate in sare.
Indicatii terapeutice: Hipertensiune arteriala (ca medicament de inceput si in diferite asociatii antihipertensive )-este avantajos prin efectul durabil ; edeme cardiace ,renale ,cirotice ,edeme localizate (posttrombotice , posttraumatice).
Mod de administrare: La adulti , in hipertensiune  1/4 -1/2 comprimat (25-50 mg.) dimineata , la inceput zilnic apoi 3 zile/saptamana ; in edeme , tratament de atac cu 1-2 comprimate /zi (la nevoie o doza initiala de 4 comprimate) ,apoi intretinere efectului cu  1/2 -1 comprimat , 2-3 zile /saptamana ; in diabetul insipid la inceput un comprimat de 2 ori/zi , apoi  1/2  comprimat/zi. La copii in greutate sub 10 kg. Doza recomandata este de 5 mg./kg o data la 2 zile ;la copii mai mari , pana la 5 ani ,  1/2  de comprimat ; peste 5 ani ,  1/2  -1 comprimat o data la 2 zile.
Reactii adverse si alte efecte nedorite :Ocazional tulburari gastro-intestinale (se administreaza pe mancate) , oboseala si ameteli (mai ales la inceputul tratamentului ) , aritmii , tulburari vizuale ,reactii alergice cutanate , neutopenie , trombocitopenie ; uneori hipokalimie ( este necesara suplimentarea potasiului , mai a;es pentru tratamentul prelungit sau intensiv ,sub digitalice sau la cirotici); poate fi cauza de hiperglicemie si glicozurie , hiperuricemie reversibile la oprirea medicatiei.


Fisiere in arhiva (1):

  • Medicatia Aparatului Renal si a Uterului.doc

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Descarca gratuit aceast referat (0 €)

Completezi numele, prenumele și adresa de email. După aceea primesti prin email link-ul pentru descărcare. Completeaza o adresă de email validă.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.Hopa sus!