Medicația aparatului renal și a uterului

Previzualizare referat:

Extras din referat:

- Clortalidon(chlortalidone , hygroton )

Prezentare :Comprimatele contin clortalidona 100 mg (flac. Cu 50 si 100 buc.)

Actiuni farmacologice si terapeutice :Diuretic saluretic si antihipertensiv , are proprietati asemanatoare tiazidelor ,dar efectul este de mai lunga durata -incepe la 2 ore de la administrarea orala ,este maxim la circa 12 ore si se mentine 1-2 zile ; actioneaza inhiband reabsortia sarii fara apa din segmentul de dilutie al ansei Henle ,ceea ce determina eliminarea unei urini bogate in sare.

Indicatii terapeutice: Hipertensiune arteriala (ca medicament de inceput si in diferite asociatii antihipertensive )-este avantajos prin efectul durabil ; edeme cardiace ,renale ,cirotice ,edeme localizate (posttrombotice , posttraumatice).

Mod de administrare: La adulti , in hipertensiune 1/4 -1/2 comprimat (25-50 mg.) dimineata , la inceput zilnic apoi 3 zile/saptamana ; in edeme , tratament de atac cu 1-2 comprimate /zi (la nevoie o doza initiala de 4 comprimate) ,apoi intretinere efectului cu 1/2 -1 comprimat , 2-3 zile /saptamana ; in diabetul insipid la inceput un comprimat de 2 ori/zi , apoi 1/2 comprimat/zi. La copii in greutate sub 10 kg. Doza recomandata este de 5 mg./kg o data la 2 zile ;la copii mai mari , pana la 5 ani , 1/2 de comprimat ; peste 5 ani , 1/2 -1 comprimat o data la 2 zile.

Reactii adverse si alte efecte nedorite :Ocazional tulburari gastro-intestinale (se administreaza pe mancate) , oboseala si ameteli (mai ales la inceputul tratamentului ) , aritmii , tulburari vizuale ,reactii alergice cutanate , neutopenie , trombocitopenie ; uneori hipokalimie ( este necesara suplimentarea potasiului , mai a;es pentru tratamentul prelungit sau intensiv ,sub digitalice sau la cirotici); poate fi cauza de hiperglicemie si glicozurie , hiperuricemie reversibile la oprirea medicatiei.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Medicatia Aparatului Renal si a Uterului.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
3 pagini
Imagini extrase:
3 imagini
Nr cuvinte:
756 cuvinte
Nr caractere:
4 731 caractere
Marime:
10.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Referat
Domeniu:
Medicină
Tag-uri:
tratament, hiperglicemie
Predat:
la facultate
Materie:
Medicină
Sus!