Luxațiile de șold reconstrucția femurului proximal

Extras din referat Cum descarc?

Dificultatile intalnite la tratarea luxatiilor de sold la copiii mari si la adulti prin metodele conventionale sunt bine cunoscute. Natura profund traumatica a interventiei chirurgicale si proportia ridicata a esecurilor subliniaza necesitatea unei abordari satisfacatoare a problemei. Am pus la punct tehnici noi de tratare a luxatiilor de sold cronice, folosind dispozitivul autorului. Abordarea noastra permite obtinerea unei functii locomotorii bune a membrului afectat, eliminarea scurtarii si eliminarea semnului Trendelenburg, precum si pastrarea partiala a mobilitatii in articulatia soldului. In plus, scopurile sunt atinse printr o interventie chirurgicala minima, intr o singura etapa.
In principiu, reconstructia femurala proximala are drept scop oferirea unui support pelvic prin plasarea femurului proximal sub acetabul. Simultan, trohanterul mare este repozitionat, pentru a crea un spatiu de rotatie suficient intre apexul sau si axa de rotatie a suportului nou creat (fig.  16. 1a, b). Noi obtinem reconstructia femurului proximal printr o osteotomie in balama a femurului proximal, urmata de angularea fragmentelor in asa fel incat unghiul sa se deschida postero lateral. Daca este necesar, capatul proximal al fragmentului distal este translatat medial si superior, in functie de distanta de la locul osteotomiei femurale la locul suportului pelvic. Pentru a evita scurtarea, efectuam o osteotomie/osteoclazie cu alungire femurala. Rotim gradual medial fragmentul distal, pentru a restabili axul mecanic al membrului.
In cazurile in care plafonul acetabular este corespunzator, efectuam o osteotomie in balama la un nivel care va crea un support pentru trohanterul mic (fig.  16. 1c f). In cazurile in care plafonul acetabular nu este corespunzator, plasam trohanterul mic in acetabul (fig.  16. 1g, h). In cazurile in care luxatia femurala severa este asociata cu o instabilitate longitudinala, mai intai translatam femurul inferior, pana la nivelul corespunzator, apoi efectuam o osteotomie in balama, conform descrierii de mai sus (fig.  16. 2). In cazurile de luxatie congenitala bilaterala de sold, principiile descrise in acest capitol sunt aplicate fiecarui membru in parte, incepand cu membrul afectat mai sever si lasand un interval de 6 8 luni inaintea inceperii tratamentului membrului mai putin afectat. Reconstructia celui de al doilea femur incepe dupa ce primul este complet vindecat, cu functia locomotorie restabilita (fig.  16. 9). ...


Fisiere in arhiva (1):

  • Luxatiile De Sold Reconstructia Femurului Proximal
    • Referat.doc

Imagini din acest referat Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site (vezi detalii).


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un cod promo pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

ex. Andrei, Oana
ex. Popescu, Ionescu

Pe adresa de email specificată vei primi link-ul de descărcare și codul promo. Asigură-te că adresa este corectă și că poate primi e-mail-uri.

2. Alege modalitatea de plată preferată:


* La pretul afișat se adaugă 19% TVA.


Hopa sus!