Lombalgia

Extras din referat Cum descarc?

"Coloana vertebrala ocupa o pozitie centrala in cadrul aparatului locomotor. "Doar acela care cunoaste in ce fel este angrenata coloana in jocul static si dinamic al fortelor organismului uman, va putea integra corect intreaga importanta a acestui organ central, in gandirea sa diagnostica si terapeutica"(Schmore-Iughanns).
Coloana vertebrala indeplineste in organismul omului urmatoarele functii: 
- functia de sustinere (sustine trunchiul imprimand individului o postura caracteristica);
- functia de protectie (apara maduva spinarii importiva agresiunilor mecanice);
- functia de mobilitate (prin complexitatea constructiei sale confera corpului posibilitatea de a se misca si de a se deplasa in spatiu);
- functia morfogenetica (particularitatile mecanicii coloanei vertebrale se rasfrang asupra formei si asezarii viscerelor toraco-abdominale).
Coloana vertebrala este constituita din succesiunea a 33-34 piese osoase numite vertebre. Ea este parte componenta a unei formatiuni foarte complexe numite organ axial.
"( http://www.sfatulmedicului.ro/Hernia-de-disc-si-lombosciatica/discopatia-lombara-lumbago-si-lombosciatica_306)
"Coloana vertebrala este alcatuita din segmente osoase (vertebrele), discurile intervertebrale dintre doua corpuri vertebrale succesive si din elementele asociate (muschi, ligamente), care asigura coeziunea si mobilitatea ansamblului morfologic al coloanei vertebrale.
Vertebrele (intre 33 si 35 in total) sunt repartizate in 5 grupe:
1.Vertebrele cervicale (7)
2. Vertebrele toracice (12)
3. Vertebrele lombare  (5)
4. Sacrum 
5. Coccis


Fisiere in arhiva (1):

  • Lombalgia.docx

Imagini din acest proiect Cum descarc?

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare, nr. comenzii si factura (la plata cu cardul). Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!