Leucemie acuta limfoblastica

Extras din referat Cum descarc?

Leucemie acuta limfoblastica
Notiuni de anatomie si fiziologie
Sangele este un lichid vital existent in corpul oamenilor, care hraneste toate organele si tesuturile corpului si elimina substantele nefolositoare sau reziduale din organism.
Sangele este alcatuit din plasma si elemente figurate:
- eritrocite
- granulocite
- limfocite
- plasmocite
- monocite
- trombocite
Pe langa elementele figurate, sangele mai contine apa (90%), substante organice sianorganice. Dupa indepartarea elementelor figurate din sange (prin centrifugare) ramaneplasma. Plasma este un lichid galbui cu o constitutie extrem de complexa, continand un mare numarde ioni, substante organice si anorganice, in tranzit de la sau spre tesuturi. 
FUNCTIILE SANGELUI
Functia circulatorie prin volumul si proprietatile sale fizicochimice, sangele contribuie lamentinerea si reglarea presiunii sanguine
Functia respiratorie. Sangele realizeaza transportul de gaze de la plamani la tesuturi,asigurand aportul de oxigen necesar desfasurarii normale a proceselor energetice tisulare. La nivel tisular, cedarea oxigenului este insotita de preluarea bioxidului de carbon rezultat dinrespiratie si transportarea sa catre zona de eliminare alveolocapilara
Functia excretorie se realizeaza prin faptul ca sangele este principalul transportor al catabolitilor de la nivel tisular la nivel de organe excretoare.
Functia nutritiva. Sangele reprezinta principalul mijloc de legatura intre tesuturile siorganele de absorbtie a principiilor alimentare.
Functia de mentinere a echilibrului hidroelectrolitic. Una din conditiile fundamentale alehomeostaziei organismului - mentinerea echilibrului hidroelectrolitic intre cele treicompartimente ale mediului intern - se realizeaza cu interventia sangelui
Functia de termoreglare. Mentinerea temperaturii constante a organismului (homeotermia)reprezinta un element de baza al homeostaziei generale, conditionand viteza si randamentulreactiilor metabolice.
Functia de aparare. Sangele reprezinta o importanta bariera in calea agresiunii antigenice.Aceasta functie se realizeaza prin intermediul unor proteine specifice (anticorpi), precum siprin intermediul elementelor figurate specializate (leucocitele).
Functia de reglare a principalelor functii a organismului. Sangele intervine, prinproprietatile sale fizicochimice si prin substantele active continute, in reglarea functiilorcirculatorii, digestive, excretorii, etc. Asigurarea unitatii organismului realizand o cale delegatura directa intre cele mai diferite sisteme si tesuturi, sangele reprezinta, un mijloc deasigurare a simultaneitatii de actiune a organelor si sistemelor, simultaneitate ce conditioneazaadaptarea la conditiile mediului ambiant.


Fisiere in arhiva (1):

  • Leucemie acuta limfoblastica.pptx

Promoție: 1+1 gratis

După plată vei primi prin email un cod de download pentru a descărca gratis oricare alt referat de pe site.Vezi detalii.


Descarcă aceast referat cu doar 4 € (1+1 gratis)

Simplu și rapid în doar 2 pași: completezi adresa de email și plătești. După descărcarea primului referat vei primi prin email un alt cod pentru a descărca orice alt referat.

1. Numele, Prenumele si adresa de email:

Pe adresa de email specificata vei primi link-ul de descarcare. Daca nu gasesti email-ul, verifica si directoarele spam, junk sau toate mesajele.

2. Alege modalitatea de plata preferata:


* La pretul afisat se adauga 19% TVA, platibil in momentul achitarii abonamentului / incarcarii cartelei.

Hopa sus!